MAGIJSKI KRUG I OLTAR

Ukoliko svoje rituale izvodite u zatvorenom prostoru, u sobi, u jutro pre rituala rasporedite nameštaj tako da on uopšte ne smeta, a pritom ostaviti slobodan prostor za magijski krug, 3m u prečniku. Ukoliko ne posedujete toliki prostor, poslužiće i manji prostor ali mora da se vodi računa da se ipak ima dovoljno prostora za slobodno kretanje u njemu.

Nacrtajte kredom savršen krug uz pomoć konca (jedna strana konca je učvršćena za centar kruga a drugim krajem i kredom iscrtajte krug). Potom stavite čistu prostirku na sredinu prostora. Na nju postavite oltar, a na njega oltarski tepih (ako ga posedujete). Zatim ređajte sve potrebne alate: pentagram (ili neku drugu, vašu energetsku sondu, prilagođenu vašim ubeđenjima) u centar oltara, knjiga senki, oltarski svećnjak i radna sveća (bela koja dugo gori), svećnjaci za Boga i Boginju kao i crvena i zelena sveća, pehar sa vinom, atame i neka lična amajlija koja puno znači veštici (magu), žrtvenik i žrtva, lični pečat ukoliko je već napravljen, pečati Četiri kule prostora.

Pre raspoređivanja oruđa, pažljivo pomoću kompasa odredite strane sveta. Zatim, na gornju stranu kruga, prema Severu staviti posudu sa solju. Sa desne strane, prema Istoku mirišljave štapiće i stalak za štapiće. Na donju stranu, prema Jugu staviti svećnjak, crvenu sveću. Na Zapad staviti posudu sa vodom, pehar sa vinom i zvono. Dobro provetrite sobu i voditi računa da vas kasnije u toku rituala niko ne uznemirava! Pored Oltara uredno poređajte sve ostalo što je potrebno za ritual.

Napomena*

Tekst svog rituala najbolje bi bilo naučiti napamet, ili se, u najmanju ruku, dobro upoznati sa tekstom. Ceo tekst rituala treba napisati svojom rukom na posebno pripremljenim papirima, praksa je da se tekstovi ispisuju na pergamentu. Nakon završetka rituala, kompletan ritual treba upisati u knjigu senki. Dakle, nikako ne koristiti za ritual beleške niti običan odštampan papir.

Napomena**

Sve bajalice, hvalospevi, zaklinjanja, prizivi i proterivanja moraju biti izgovoreni kao napev, a nikako običnim čitanjem ili recitovanjem. Melodiju napeva svako treba sam da odabere po sopstvenoj volji, s tim što treba voditi računa da se svaka reč čuje razgovetno i razumljivo.

https://pin.it/7GrI2wp

Šematski prikaz kako je uobičajeno organizovan hramski oltar. Vi stojite uvek na južnoj strani i gledate ka severnoj. S = sever, I = istok, J = jug i Z = zapad.

Zidni oltar je organizovan na isti način.

Samo u nekim ritualima, kao što su ispisivanje pentakla runa, stoji se na severnoj strani i gleda se ka jugu.

 

 

Naslovna fotografija: Rabelamia

Izvori:

– Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.