Svećnjak

Svećnjak, naravno, služi kao postolje za razne vrste sveća tokom rituala. Može biti napravljen u raznim oblicima, bojama, veličinama i od raznih materijala. Treba uvek birati nezapaljive svećnjake od stakla, metala, keramike, kamena ili slično. Ako se ipak upotrebljavaju svećnjaci koji mogu da sagore, treba ekstremno voditi računa prilikom rada sa njima. Ovde se pre svega misli na svećnjake predviđene za zatvoren prostor, a napolju se koriste svećnjaci u obliku tegle, kako bi zaštitili sveću od vetra, samim tim od gašenja.

Bilo koji ritual da izvodite, uvek će vam trebati više svećnjaka, jer su vam uvek potrebne 4 sveće (radna, za južnu stranu, za Boginju i za Boga), a na ovo treba dodati sveće koje i koliko su potrebne za određeni ritual.

Svećnjaci predstavljaju ženski princip, a raspoređeni su na više mesta na oltaru, u zavisnosti od potrebe. Mnoge veštice, za rad u prirodi, koriste uljane lampice i one im koriste kao radne sveće.

photo by Raabelamia

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.