Magijski štap

Magijski štap je instrument za prizivanje entiteta ili usmeravanje energije, a može da se koristi i za crtanje simbola (po zemlji, pesku ili simbolično iscrtavanje simbola na bilo kojoj površini), mešanje sastojaka u kotliću i za usmeravanje magijskih sila tokom prizivanja.

Magijski štap ima moć sažimanja i zgušnjavanja etera, kojim se energetski deluje na bilo koju stvar ili biće. Bez obzira na to od čega ili kako je napravljen, on je svojevrsni akumulator ispunjen energijom i voljom veštice, kojom ona ispoljava svoju moć i nakanu. Štapovi mogu biti obojeni, rezbareni, sa dodatkom ili bez kristala, ili u potpunosti izrađeni od kvarcnog kristala. Ipak je poželjno da je u osnovi od drveta.

Svoj magijski štap možete da kupite, na internetu mogu da se pronađu vrhunski magijski štapovi, ali su dosta skupi. U svakom slučaju, čak je i poželjno da svoj magijski štap napravite potpuno sami. Uobičajeno drvo za pravljenje štapova je zova, hrast, glog, jasen, breza, leska ili vrba. Potrebno je da odsečete bolinom (radnim nožem) jednu granu od gore pomenutog drveta, prečnika vašeg palca i dužine od lakta do kraja kažiprsta. Napomena: veštice sve što rade – rade dobro isplanirano unapred, tako je i sa izradom magijskog štapa, sečenje grane za njega je najpovoljnije na sabat (veštičiji praznik) Litha, 21. juna. Ovo je samo preporuka, zbog energetske povoljnosti, ali nasuprot ovome, nikako nemojte zaboraviti da prilikom bilo kakvog sečenja grane, drveta ili biljke za magijske potrebe, najpre uradite „Mali ritual zahvalnosti„, i uz pomoć talismana koji se zove „Dvostruki pečat zaštite„. U suprotnom, ovaj instrument, kao i bilo koji drugi, može biti potpuno beskoristan.

Nakon što ste odsekli adekvatnu granu, najpre lepo skinite koru, zatim ošmirglajte finom šmirglom i izvadite komad srži iz drveta (pet do šest centimetara od kraja štapa koji će biti drška, deblji kraj), tako da napravite ovalnu rupu na dršci vašeg magijskog štapa. Ova priprema drveta nije težak proces ukoliko radite sa mekim drvetom i ako ste pristupili njegovoj obradi istog dana kada ste ga ubrali (odsekli), jer je drvo još sirovo. Ako ste vešti u rezbariji, možete stilizovati razne simbole, koji su u korespondenciji sa vama i vašim duhovnim osobinama. Ukoliko želite da ojačate svoj magijski štap većom akumulacijom energije, dok je drvo još sirovo, treba predvideti kako ćete učvrstiti kristal. Obično se stavlja odmah pored prvog ovalnog udubljenja u pravcu vrha štapa (ali kristal mora da bude u sredini srži štapa), na samom kraju drške ili na vrhu štapa (nikako sa strane). Sada možete da odložite svoj magijski štap da se suši, najmanje jedan mesečev ciklus (28 dana). Nakon toga, ukoliko ste to predvideli, učvrstite kristal. U ovalnu rupu, koju ste izdubili na dan branja grane, stavite malo parče pamučne tkanine, natopljene sa 3 do 7 kapi vaše krvi (iz prsta, naravno), zalijte pečatnim voskom i eventualno utisnite vaš lični znak na pečatni vosak (ukoliko ste već napravili svoj znak). Ukoliko je štap rezbaren, nakon sušenja se može izlakirati, a ako nije može se dekorativno obojiti i prelakirati, ili samo izlakirati.

Evo planetarne korespondencije drveta, potrebno je samo da znate koja planeta je zaštitnik vašeg horoskopskog znaka i, ovako ćete onda najispravnije odabrati adekvatno drvo za vaš magijski štap.

ZOVASATURN
HRASTJUPITER
GLOGMARS
JASENSUNCE
BREZAVENERA
LESKAMERKUR
VRBAMESEC
by Rabelamia

Magijski štap predstavlja muški princip i ispoljavanje razuma kroz element Vazduha, zato se drži na oltaru na istočnoj strani. Posle rituala, magijski štap se čuva u platnenoj kesi, na skrovitom mestu.

photo by Rabelamia

Prikaz procesa izrade magijskog štapa za sopstvene potrebe, jednostavna varijanta:

photos by Rabelamia

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.