Dvostruki pečat zaštite

Dvostruki pečat zaštite ima talismansko svojstvo pri radu u sredinama izvan Hrama i, prilikom onih magijskih radnji koje, takođe, zahtevaju atmosferu svetosti obreda koji se vrši. Najčešće se koristi u radu sa biljkama kada je neophodno izvesti „Mali ritual zahvalnosti„, a može poslužiti u najrazličitije magijske svrhe.

Opis pečata: sastoji se od dve drvene pločice, kružnog ili kvadragnog oblika, veličine četiri palca (dužina stranice ili prečnik), na kojima treba da budu ugravirani ili iscrtani Pečati zaštite, dvostruki simbol ispoljavanja mikro-kosmosa. Na jednoj pločici je pentagram sa vrhom na gore, koji simboliše otvorenost veštice za prijem blagoslova i blagodeti, a na drugoj je pentagram sa vrhom na dole, koji simboliše usmerenost veštice prema Univerzumu. Pločice treba probušiti na četiri mesta unakrsno, tako da se može provući gajtan od svile, lana ili pamuka.

Gajtan (deblji konac, kanap) je dužine oko 2 metra i provlači se unakrsno najpre kroz jednu, a potom kroz drugu pločicu, ostavljajući dovoljno slobodnog prostora između pločica za kasnije praktične funkcije (postavljanje, navlačenje na biljku ili drugi predmet). Na početni i završni kraj gajtana, koji ostaje slobodno da pada, treba nanizati na jedan tri a na drugi četiri drvene kuglice (perle), koje simbolišu sedam glavnih planeta, odnosno sedam božanstava oblasti koja okružuje planetu Zemlju.

photo by Rabelamia

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.