Mali ritual zahvalnosti

Za vršenje ovog rituala, neophodno je unapred pripremiti posvećenu so i vodu, zelenu sveću, mirišljavi štapić (ili tamjan), dvostruki pečat zaštite, zvono, šaku semenki neke žitarice i alatku za sečenje drveta (bolin, sekira, mala testera). Ova alatka za sečenje mora biti ili bolin, koji inače upotrebljavamo u ove svrhe ili mora biti potpuno novi i neupotrebljavano, a kasnije ga možete upotrebljavati u druge svrhe, kao pomoćno magijsko sredstvo. Već smo napomenuli da nijedno magijsko sredstvo ne sme biti upotrebljavano u obične, svetovne svrhe.

Mali ritual zahvalnosti traje veoma kratko. Najpre treba okačiti na drvo dvostruki pečat zaštite, a potom upaliti sveću i miris u podnožju drveta. Posvećenom vodom poprskati drvo i zemlju oko drveta i baciti i baciti malo soli i na drvo i na zemlju oko drveta. Kada je ovo završeno, veštica uzima zvono ili nisku zvona, i dok oglašavanje zvona za početak rituala odzvanja u prostoru, izgovara sledeću bajalicu zahvalnosti:

Kada se završi sa ovim delom rituala, potrebno je odložiti zvono i fizički odseći izabranu granu (cvet, biljku…). Odsečenu granu spustiti pored drveta i uzeti šaku semenki. Bacajući seme na drvo i oko drveta, izgovarati drugi deo bajalice zahvalnosti:

Na kraju, još tri puta oglasiti zvono (kao i svaki put kada se završi neki ritual), ugasiti sveću i mirišljavi štapić i spakovati sva svoja magijska oruđa i pomoćna sredstva. Odsečenu granu treba umotati u čisto, belo platno, kako bi ostala van domašaja pogleda neiniciranih ljudi, tokom nošenja do hrama.

Tabela sa korespondencijama će vam pomoći da pravilno formulišete bajalicu:

drvoBogduhplaneta
zovaBog Ninibzaštitnik KajmauSaturn
hrastBog Mardukzaštitnik DapinouJupiter
jasenBog Šašmašzaštitnik UduSuce
brezaBoginja Inanazaštitnik KilbatVenera
leskaBog Nebozaštitnik MustabaruMerkur
vrbaBog Nanazaštitnik SinMesec
glogBog Nergalzaštitnik BibouMars
by Rabelamia

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.