LETNJI SOLSTICIJUM I PUN MESEC 2021.

Ne postoji niko na ovom svetu ko vam može pružiti apsolutnu istinu, pa ni ja… Ali, mogu da vam ponudim moguće puteve i metode za napredak u vašem nastojanju da probudite svest, da se sjedinite sa ritmom prirode i otkrijete svoju svrhu ove inkarncije.

A pred nama je, trenutno, period izuzetnih energija, naše dve najbitnije zvezde će biti u punoj snazi u periodu od 21. do 24. juan, i, ovo je period koji je ključan za vaše duhovne prakse: meditaciju, introspekciju, preispitivanja, pregrupisavanja, magijsku praksu, ali i period slavlja i utapanja sa prirodnim ciklusima.

Dakle, u ovom moćnom i važnom periodu će sva 4 elementa biti izražena u svojoj punoj snazi, zato što će nastupiti kombinovanje energija letnjeg solsticijuma i punog meseca:

VAZDUH sa prolećem i blizancima;

VATRA sa letnjim solcsticijumom;

VODA sa Suncem u Raku, i

ZEMLJA sa Mesecom u Jarcu.

Zbog toga vam nudim predlog rituala i proslave, koji će objediniti letnji solsticijum i pun mesec, kao i četiri elementa. Naravno, vi ćete prilagoditi ritual svojoj duhovnosti i svojim praksama, na način na koji vas vodi vaše Biće i vaša Duša…

RITUAL

Kao što se na svaki mlad mesec rade magijske i duhovne prakse za podsticanje novih ciklusa, obnovu, pokretanje, akciju, tako se na svaki pun mesec rade proslave i rutali kako bi se maksimalno iskoristio vrhunac energije. Bez obzira na moje ili bilo čije predloge, najvažnije je da se prilagodite svojim ličnim uvrenjima, osećanjima i načinu na koji vi doživljavate kontekst određene akcije. Ritual nije samo namera, to je pre svega rad sa energijama, podsvesnim umom i emocijama!

Ja sam rešila da ove godine kombinujem proslavu letnjeg solsticijuma i ritul punog meseca u jedan centralni ritual… Za mene ovo ima savršeni smisao jer povezujem lunaciju i godišnja doba. Zato ovaj (ili sličan) ritual možete uraditi objedinjeno u bilo kom periodu od 21. do 24.juna, kako bi ste maksimalno apsorbovali i iskoristili ovaj nalet energije!

Etape koje ću podeliti sa vama čine srž kompletnog rituala, ali naravno, predlažem da po sopstvenom nahođenju prethodno uradite ritual ličnog pročišćenja, ili (i) ritual čišćenja prostora (ja to uvek radim pred letnji solsticijum), posvećivanje talismana, ritule zaštite, izradu (svojom rukom) onoga što vam je potrebno i slično. Meditaciju (tihovanje) savetujem baš u toku rituala, jer ćete bukvalno lebdeti u oblaku energetskih informacija…

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko rituala za praznik Lita – kliknite ovde, ko želi da stavi akcenat na proslavu praznika Kupala – kliknite ovde, a sve o ritualu na pun, Medeni mesec saznajte – ovde. Ovi članci sadrže sve detalje koji mogu da vam pomognu u realizovanju vašeg rituala.

SRŽ RITUALA:

– Pozdravite svoja božanstva, svojim rečima, iz duše, blisko kao da se obraćate svojim roditeljima;

– Obratite se Suncu i pozovite ga;

– Obratite se Mesecu i pozovite ga;

– Dodirnite vodu. Zamolite element vode da izleči sve ono što ste identifikovali kao zdravstveni problem. Sipajte malo vode preko glave;

– Dodirnite zemlju. Zahvalite elementu zemlje što vam donosi stabilnost i kreativnu lucidnost u ovom punom mesecu u Jarcu. U ovom trenutku uberite jedan deo biljke iz (preporučene) saksije ovogodišnjeg cveća: list ili cvet. Još je bolje ako ste u prirodi, u tom slučaju uberite voćku koja je u vašoj blizini, ali u okviru vašeg magijskog kruga ili sfere. Sada uzmite kristal kvarca (koji ste ranije pripremili), „provucite“ ga kroz vatru, držite ga u otvorenoj šaci tako da ga sunce obajsava i posle nekog vremena recite: „Sa ovim kristalo držim energiju Sunca sa sobom, da mi pomogne u tamnim mesecima i kada je meni teško!“;

– Skoncentrišite se na svoje disanje i zahvalite proleću i elementu vazduha, koji vam je udahnuo energiju za sve ono što ste uspeli da postignete;

– Zapalite malu vatru ili sveću (uz puni oprez), dajte pečat svojoj vatri stavljajući u nju list ili cvet koji ste malopre ubrali. Fokusirajte se na vatru, posmatrajte plamen i njegov ples, a zatim, zahvalite se proleću na svojoj velikodušnosti i poželite dobrodošlicu letu i njegovoj kreativnoj vatri koja dolazi sa njim;

– Zahvalite se kosmičkoj interakciji Meseca i Sunca, zemlje, vode, vazduha i vatre i, vašem sjedinjenju sa njima u ciklusu godišnjih doba;

– Završite svoj ritual.

 

Naravno, kao i za svaki dobro pripremljen ritual potrebno je da spremite simbolične trebe (beskrvne žrtve, ponude). Umesite neke kolačiće u obliku Sunca i polumeseca, napravite malu, lepu trpezu od ukusne hrane i mnogo ljubavi. Uopšte nema potrebe za nečim skupim, bitno je da to spremite sa ljubavlju i u čast praznika. Nemojte da zaboravite da na oltar postavite i vaš disk, vašu energetsku sondu, koji će sadržati simbol vaših ličnih duhovnih uverenja (sunčani krst, nebeski krst, triketa, tribal, ognjevik, jarovik, rod, krst Lade-bogorodice, pentagram …). Na oltar postavite i sve predmete koje želite da pročistite i posvetite. Sve ostalo u smislu pripreme oltara i rituala, radi se na uobičajen način, samo je raskošnije i svečanije.

Pročišćavanje kuće od svih negativnih energija, od svega što se nakupilo preko godine kao posledica stresa, razmirica ili bolesti, kao i fizičko čišćenje i bacanje svih polomljenih, pocepanih, pokvarenih i nefunkcionalnih predmeta, treba da postane redovna, ako ne sezonska – onda bar godišnja navika, jer, ova „loša“ energija koja se „uselila“ u neke predmete može ljude oko sebe bukvalno da usporava i da ih slabi na mnogo načina!

Lično pročišćenje možete uraditi ili noć ranije ili uoči rituala, u kadi punoj vode, mirišljavih soli i eteričnih ulja (obavezno staviti pregršt kamene morske soli) a ritualno cveće potopite u vodu po želji i i po potrebi. Tokom ove kupke, koja ima cilj pročišćenje tela od negativnih energija, možete da radite meditaciju.

Želim da naponemem da je ovaj period od 21. do 24.juna idealan period za čišćenje i punjenje vaših kristala. Kada bi ste tražili najbolje dane u godini za ovako nešto, ovo je van sumnje idealan momenat. Zato, pozabavite se i svojim kristalima, očistite ih od nakupljenih loših materija i napunite ih pozitivnom energijom, koja će vam pomagati kasnije na svakom koraku.

Želim vam divnu objedinjenu proslavu letnjeg solsticijuma i punog meseca i puno dobrih vibracija!

 

 

Naslovna fotografija: Rabelamia

Izvori:

Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.