ZVEZDA – Velika arkana XVII

Značenje: vera, nada, nadahnuće, velikodušnost, spokojstvo

ZVEZDA, Velika arkana XVII nas uči da treba da naučimo da čujemo i poslušamo svoje unutrašnje biće, da konačno upotrebimo znanje koje smo stekli tragajući za istinom, da meditiramo (tihujemo), da stalno pokušavamo da dosegnemo čistu svesnost rasterećenu materijalnog življenja i da naučimo da ispravno primamo informacije.

Tako, do vere i nade u budućnost dolazimo pozitivnim razmišljanjem, iskrenim verovanjem, traženjem ispravnog puta i usmeravanjem svojih aktivnosti na uspeh sopstvene ovozemaljske misije. Treba se „samopodsticati“ na više ciljeve, pronaći u sebi snagu koja će prirodno, kao planinski potok donositi u čoveka motivaciju i inspiraciju. Velikodušnost, odnosno deljenje sa drugima, od ljubavi do kore hleba, iskreno ali ne i promišljeno, svesno vodi do ostvarivanja uzvišenog cilja i do spokojstva: u savršenom miru i skladu sa unutrašnjim bićem, samim tim i sa kosmosom, usredsređeni na spokoj duše i uma, svi ovozemaljski problemi će zaobići takvog čoveka i doneti mu savršenu smirenost i apsolutno uživanje u ma kojim ovozemaljskim uslovima.

PORUKA: bezbrižnost, vizija budućnosti

BITNA REČ: vera, nada, meditacija, joga

ARHETIP: Voda života

POZITIVNA STRANA: stvaralački optimizam

NEGATIVNA STRANA: destruktivne misli, prevare

BOŽANSTVO: Astarte, Venera, Afrodita, Ištar

POSAO:

Ova karta, izvučena uz pitanje o poslu, najavljuje nadu! To znači da nikada ne treba biti depresivan, jer rešenje i spas uvek postoje. Možda čak i bolje i lepše nego što se moglo zamisliti. Dakle, onome ko je u poslovnom ili karmičkom problemu, sigurno predstoje bolji dani! Ali i oni koji već imaju dobar posao, ova karta najavljuje još bolje i veće projekte, sklad sa kolegama, i nadređenim i podređenim, sve ide ka usponu. Osobe koje su u turbulentnim poslovnim prilikama, treba češće da misle na Boginju zaštitnicu koja vodi ka materijalnom uspehu. Mnogi ljudi, u nestabilnim poslovnim vremenima, nose ovu kartu uz sebe, kao amajliju! Mnogi, s druge strane (u istoj situaciji) vrlo često meditiraju na ovu kartu, usredsređujući svoju energiju na uspeh u poslu.

LJUBAV:

Velika Arkana XVII, Zvezda, i u otvaranjima o ljubavi predstavlja nadu! Ljudi oduvek gaje nadu u ljubav, i uvek će to činiti, jer je to jedna od najjačih pokretačkih sila u kosmosu. Osobe koje su već u vezi, ova karta najavljuje nadu u bolju, kvalitetniju, poboljšanu ljubavnu vezu, ali… Ovo podrazumeva nesebičnost, odnosno velikodušnost koju treba iskazati partneru ukoliko se želi isti efekat! Treba biti onakav prema partneru, kakav želimo da partner bude prema nama… Sve je uzrok i posledica, stoga je krajnje vreme uzrokovati sopstvenu sreću. Osobe koje nisu u vezi a priželjkuju je, ova karta uz veru i nadu onoga ko pita karte, obećava srećnu ljubav. Ponekad čovek ume da bude jako zaslepljen i ne primećuje da ga neko iskreno voli, tvrdeći da je usamljen i nevoljen. Treba dobro pogledati oko sebe, ne treba gledati samo u jednu tačku, jer, kako možemo biti sigurni da je baš ta tačka idealni centar sveta za nas?!

ZDRAVLJE:

Ova karta, otvorena u vezi sa pitanjem o zdravlju, generalno poziva na izbegavanje ekscentričnih i ubitačnih navika i samoubilačkog umora. Poziva na veću brigu o sebi, okolini i obaveštava o mogućnosti odličnog povratnog kosmičkog efekta za one koje će se prihvatiti humanitarnog rada.

Ako je karta jaka, a ukoliko je osoba kojoj se otvaraju karte bolesna, postoji ogromna mogućnost za njeno izlečenje. Ali, ako je karta uz oslabljujuće arkane, treba se paziti psihičkih slomova. Takođe, Velika arkana XVII uz oslabljujuće arkane, obaveštava o potencijalnim problemima sa zglobovima, venama, bolestima krvi i pritiska, migrenoznim glavoboljama pa čak i sa epilepsijom. Znači, ta osoba se mora okrenuti zdravom načinu životu, kako fizičkom tako i mentalnom, ukoliko želi pozitivni preokret po pitanju svog zdravlja.

Simbolika elemenata na karti:

VELIKA ZVEZDA – životna snaga

SEDAM MALIH ZVEZDA – sedam životnih čvorova u čoveku, sedam čakri

DRVO – mikrokosmos čoveka

PTICA – usmerenost, koncentracija

ŽENA – materijalna priroda čoveka

BOKALI – ljudsko telo i njegova energija koja ističe s vremenom

Pojačavajuće arkane:

LUDA iskrenost, nevinost, vera, poverenje

CARICA – velikodušnost

ŠESTICA PEHARA – volja da se podeli „život“ sa drugima

DESETKA PEHARA – sreća, radost, pozitivne vibracije

Oslabljujuće arkane:

ĐAVO – beznađe

KULA – haos, uznemirenost, problemi

MESEC – anksioznost, nevolje

DVOJKA MAČEVA – prekunuta osećajnost, gubitak osećajnosti

DEVETKA MAČEVA – krivica, uzrok i posedica

Rabelamia

 

 

Naslovna fotografija:  Rabelamia

Izvori:

– Lično iskustvo i bogato porodično nasleđe proučavanja tarota kroz generacije.

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.