Tumačenje plamena sveće

Tokom praktikovanja vaših rituala, dešava se da se plamen sveće ponaša na čudan način: odbija da se upali ili da svetli, plamen je vrlo slab ili se čak gasi i slično.

To svakako može biti zbog strujanja vazduha u prostoru u kome izvodite ritual, ali vrlo često se ovo dešava zbog interakcije plamena sa prisutnim energijama (entitetima). 

Evo kako da protumačite najčešća ponašanja sveća tokom rituala. Naravno, najpre proverite da li niste nesvesno napravili promaju u prostoriji u kojoj izvodite ritual, da li su svećnjaci adekvatni (ukoliko ritual izvodite u prirodi, to bi morali biti „tegle-svećnjaci“), da li neko od prisutnih (ukoliko radite sa nekim) ne diše preblizu ili prejako u sveću i slične objektivne uzroke.

Ako fitilj vaše sveće, nakon gašenja napravi vrlo čudan, drugačiji oblik, to je znak koji vam je poslat da ga protumačite i primenite savet. 

Photo by Rabelamia

Kada palite svoju oltarsku (obrednu) sveću:

– Ako se sveća odmah zapali i njen plamen je jak i visok, to znači da prostor u kome radite dobro provodi energiju. To potvrđuje da ste dobro odabrali mesto i tu možete raditi sve svoje rituale.

– Ali, ako imate poteškoća pri paljenju sveće (sveća se gasi ili je plamen toliko mali da brinete da li će se ugasiti tokom rituala) – to znači da su negativne energije prisutne. U tom slučaju savetujem da se obustavi ritual, otvori se magijski krug, pristupi se ponovnom ritualnom čišćenju prostora i onda počnite svoj ritual iz početka (zato je vrlo važno nikako ne preskakati ni jednu fazu iz kompletne konstrukcije rituala, gde spada i ritualno čišćenje prostora).

Ako vaša „sveća-svedok“ (to je bela sveća koja se zapali tokom bilo kog rituala, prva se pali a gasi se zadnja):

– Ima slab plamen tokom čitavog rituala: to znači da negativne energije blokiraju vašu magiju. Takav plamen ukazuje na nestabilnost, prepreke, gubitak energije sa juga… Zato, zamolite elemnt vatre da vam pomogne da vratite plamen vaše sveće-svedok. Unapred se zahvalite elementu vatre za pomoć.

– Ako se plamen jedne od vaših sveća „okreće“ (plamen je spiralnog oblika):

– U smeru kretanja  kazaljke na satu: to znači da su elementi i božanstva sa vama! To takože znači da ste vi i vaš ritual posebno blagoslovljeni.

– Ako se plamen okreće u smeru suprotnom od kretanja kazaljki na satu, to znači gubitak energije. Ispravite momentalno situaciju, tražeći od svih elemenata da okrenu plamen u drugom smeru (unapred se zahvalite svim elementima za pomoć).

– Ako plamen jedne od sveća ima određenu boju, a to nije boja tela sveće, to je specijalno značenje koje je vama poslato:

– Zelena nijansa označava isceljujuću energiju koja je prisutna za vreme rituala;

– Plava nijansa ukazuje na veliku iskazanu duhovnost, koju su božanstva primetila;

– Plamen koji sadrži boje duge, označava prisustvo anđela, duhovnih vodič ili višeg entiteta.

– Ako je plamen sveće usmeren direktno prema nebu, ravan, dug, tanak i jak, to znači da su viši entiteti u vašoj blizini i da sa zanimanjem i pažnjom posmatraju vaš ritual.

Ukoliko vam se, nakon gašenja sveće a pre otvaranja magijskog kruga, fitilj sveće preoblikuje u neki čudan i neobičan oblik (fitilj i nakon gašenja normalno ostaje ravan, samo crn) – onda je to siguran znak da vam je od božanstava poslat simbol, koji treba pažljivo da proučite.

Simbolika može značiti poruku šta da radite, može biti uputstvo kako da nastavite, može dati uputstvo za dalji duhovni razvoj, usmerenje, ali može biti i upozorenje.

Da bi ste bili sigurni da li je poruka pozitivna ili negativna, potrebno je da obratite pažnju na plamen svake od sveća, tokom njenog sagorevanja (tokom rituala), a tek nakon toka pristupite ozbiljno tumačenju simbolike poslate poruke (znaka koji vam je poslat). 

Kakva god poruka bila, trebate biti srećni jer je vaš rad primećen i božanstva žele da učestvuju u vašem radu, pomažući vam..

Photo by Rabelamia

Photos by Rabelamia

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.