SNAGA – Velika arkana VIII

Značenje: snaga, saosećajnost, strpljenje i suptilna kontrola

Ova karta nam savetuje: posedovanje snage da se izdrže  aktuelni problemi, borbe, napori, udarci, željene realizacije itd. Trpeljivost, neohodan sastojak za dolazak na cilj, smiren odnos prema svemu frustrirajućem uz odbijanje besa. Saosećajnost od izuzetne važnosti, u smislu razumevanja tuđih emocija, kao i nesavršenstvo istih. Suptilna kontrola predstavlja moć vođe, da usmeri, promeni mišljenje drugih, ali uz dobronamernu notu i sa dozom ljubavi.

Poruka: uzvišen duh, životna energija

Bitna reč: hrabrost, kontrola

Arhetip: SNAGA

Pozitivna strana: životna energija,moć, snaga

Negativna strana: depresija, neispunjenost, slabost, zavisnost, agresivnost, perverznost

Božanstvo: Ištar

Posao:

Dešava se da u životu i poslu nedostaje psihička ili fizička snaga. Ova tarot karta pokazuje otklanjanje ovog nedostatka i predskazuje veliku snagu i izdržljivost. Osobama koje se bave dugoročnim poslovima, ili priroda posla zahteva veliku angažovanost na dugi period, ova karta će predskazati lepu budućnost. Snaga osobe (za koju se gleda) upoređena je snagom lava. Ovolika količina snage, kod mnogih može izazvati oholost i sebičnost, zato je neophodno naglasiti da, razumevanje i saosećajnost, moraju uvek da idu zajedno sa snagom. Osoba kojoj je otvorena ova karta, može da računa sa tim, da je njena energija na vrhuncu (zavisno od toga za koji period se gleda). Ali, ne sme da zaboravi ono božansko u sebi, ne sme da zaboravi na iskrenu ljubav prema drugima.

Ljubav:

Za osobe koje su već u vezi, ovo je snažna karta, karta nepokolebljive ljubavi. To je velika uzajamna ljubav, bez sumnje ni na kojoj strani. To praktično znači, da čak iako dođe do nekih problema (što je normalni deo života), osoba kojoj se gleda će bez problema naći snagu da prevaziđe krizu, jer se njena ljubav nalazi u odličnoj fazi. Ovo je idealan trenutak da se partneru pokažu prave čari ljubavi: nedostatak ljubomore, razumevanje, prostor i tako dalje. 

Za osobe koje su u vezi, a veza nije baš išla kako je očekivano, ovo je trenutak kada treba oživeti vezu, ponovo probuditi ljubav, učiniti sve da se voljeno biće ponovo oseća istinski voljeno. 

Za osobe koje nisu u vezi, ovo je njihov trenutak da krenu u „akciju“, jer ova tarot karta govori da je osoba (kojoj je ova karta otvorena) u punoj moći, blista, očarava i pleni ljubavnom harizmom.

S obzirom da smo već rekli da Velika akrana VIII, SNAGA, simboliše i suptilnu kontrolu, ovo može biti idealan trenutak za ljubavne  igrice i suptilno preuzimanje kontrole u vezi…

Zdravlje:

Ako su osobi, kojoj se otvorila ova tarot karta, i druge karte snažne, to jednostavno i nedvosmisleno govori o odličnom zdravlju. Ukoliko druge karte nisu idealne, treba voditi računa o kičmi, generalno o kostima, krvnom pritisku, ali se treba zaštititi od infektivnih i virusnih oboljenja, jer osoba sa kartom Velika arkana VIII, je neko ko se izlaže izuzetno velikom naporu, jurnjavi i iscrpljenosti. Srećom, svi ovi problemi, kod ovakve osobe, brzo dođu i još brže prođu. To je potpuno normalno, jer je ovde karakteristično da aktivnosti variraju od lenjosti do hiper aktivnosti, od nezainteresovanosti do divljih strasti, od stanja zen-a do iscrpljujućih zabava, od mirnog rada do ubitačnog ritma. Ali, snaga ova tarot karta govori da je osoba u punoj snagi i da mudrošću i snagom može da prevaziđe sve. Ovi drugi, hiper aktivni, treba da uravnoteže ishranu, u skladu sa ostalim karakteristikama svog organizma.  

Simbolika elemenata na karti:

LAV – neukroćena KUNDALINI energija 

ŽENA – podsvest

VENČIĆ U KOSI – pobeda

ZNAK IZNAD GLAVE – simbol večnosti života (oborena osmica)

Pojačavajuće arkane:

OBEŠENI ČOVEK – strpljenje

DEVETKA ŠTAPOVA – snaga i izdržljivost

Oslabljujuće arkane:

KOČIJA – gruba kontrola

OSMICA PEHARA – nedostatak snage i briga

ŠESTICA MAČEVA – nedostatak srčanosti

PETICA PENTAKLA – oslabljeno zdravlje 

Naslovni photo: https://pin.it/4hbTG2o

Izvori: Lično iskustvo i bogato porodično nasleđe proučavanja tarota kroz generacije.

 

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.