Runa WUNJO (VUNJO)

Runa WUNJO je u obliku zastavice i simboliše radost, zadovoljstvo i dobra vremena.

Korespondencija

ELEMENT: vazduh

POLARITET: muški

BOJE: žuta, zelena i plava

DRVO: jasen i hrast

BILJKA: lan

KAMEN: aventurin i lapis-lazuli

ŽIVOTINJA: sve životinje koje žive u stadima ili čoporima

Photo by Rabelamia

Simbolizam rune VUNJO

Vunjo simboliše harmoniju nakon darivanja. Deljenje i razmena povećava povezanost grupe (zajednice, porodice). Takođe, simboliše zastavu oko koje se svi osećamo kao pripadnici iste grupe i sa istim poreklom. Ova harmonija je sinonim radosti, zadovoljstva i sreće. Čovek, dakle, čini deo jedne grupe ili porodice u kojoj on može da sačuva istovremeno svoju individualnost. Vunjo simboliše poziv čoveka da se ne odvaja od drugih, da svako pronađe svoju porodicu i da joj se vrati, jer tamo pripada.

Neke forme rune Vunjo liče na metalnog pevca na dimnjaku, kakve su Vikinzi koristili na svojim nastambama, na svojim crkvama u Skandinaviji, ali su ovakvu formu rune Vunjo koristili i Sloveni, i dan-danas koriste, na dimnjacima svojih kuća. I u ovom slučaju ona simboliše radost, zadovoljstvo i sreću. Ona može simbolizovati radost i harmoniju čak i u kompletnom haosu. Upravo je takav „pevac na dimnjaku“: harmonično i srećno pleše sa nepredvidivim vetrovima…

Runa Vunjo naglašava da se sreća postiže jedino u harmoniji sa svima i svime što nas okružuje. To je runa koja spaja suprotnosti, runa drugarstva i prijateljstva, runa zajedničkih ciljeva u širem smislu reči (prava slovenska runa!).

Na magijskom planu, Vunjo nam pomaže da ostvarimo svoju duboku volju, dakle služi za realizaciju naših želja i nadanja, pokazujući nam harmonične puteve za ostvarivanje istih. Vunjo je još jača runa ako se koristi sa runom Raido.

Divinacijska vrednost rune VUNJO

Runa Vunjo naglašava osećanja radosti i sreće. Ona je namenjena ujedinjenju porodice, bratstva, prijateljstva, drugim rečima biti sjedinjen sa drugima, biti povezan. Kada se ova runa otvori, to praktično znači da će osoba kojoj se radi otvaranje runa ostvariti željeni položaj ili društveni identitet i da će na svoje veliko zadovoljstvo pronaći svoje mesto u društvu.

Photo by Rabelamia

Saveti mudrih...

Runa Vunjo savetuje da je neophodno da zaista poznajemo svoju porodicu, da to ne budu samo prazne reči. Potrebno je nekada skinuti svoju masku da bi videli ostale članove porodice bez svojih maski. Samo prisustvo nije dovoljno. Jedino se tako može postići porodična harmonija, ali i harmonija na duhovnom planu. Na kraju, ona savetuje da treba učiti kako upoznati one koje volimo ili koji su jednostavno deo našeg života, jer upravo ta akcija nije nimalo laka.

 

Naslovni photo by Rabelamia

Izvor:

– GRIMOIRE DES RUNE, Par Morigane

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.