Runa URUZ (URUZ)

Runa URUZ je pre svega majčinski, zaštitnički simbol. Ova runa reprezentuje energiju koja je sabijena u njoj samoj, ili energiju koja pruža sklonište i štiti nekoga ili nešto.

Korespondencija

ELEMENT: Zemlja

POLARITET: Muški

BOJE: Plava boja noći, plavo kao zvezdani sjaj

DRVO: drvo Boginje Majke – Baz (bazovka)

BILJKA: Mahovina

KAMEN: Mesečev kamen i Azurit

ŽIVOTINJA: goveda, ali prvenstveno Krava (majčinski aspekt)

Rabelamia

Simbolizam rune Uruz

Posmatrajući njenu iskonsku prirodu, runa Uruz je usko povezana sa runom Fehu – iskonskom energijom. Zato je runa Uruz akcelerator koji ubrzava kreativni proces. Dakle, Uruz je kreativna energija a Fehu je sirova energija, pre transformacije.

Ova upravljačka i stvaralačka moć je približava arhetipu majke. Uruz, kao kreativna struja, predstavlja svetinju, odnosno svetilište gde se stvara čudo života! Ovaj simbolizam majke joj je omogućio neprekidnu dostupnost, mudrost i i intuiciju. Uruz je runa talasa koji se obrušavaju, prirodne nekontrolisane sile ali i vlastite sile svega što postoji: ona je istovremeno i tečnost i vatra, vatrena voda, rastopljeni metal koji čovek ne bi mogao da kontroliše, osim pomoću rune Isa.

Rune Uruz i Laguz, kada završe sa svojim „rastom“, tada mogu samo da deluju i da se šire na ostatak sveta.

Ona simboliše i vitalni fluid koji teče u svima nama: u njoj se nalazi u latentnom stanju velikodušnost, ljubav, snaga i vitalnost.

Divinacijska vrednost rune Uruz

Runa Uruz evocira ideju začeća, trudnoće, priprema i realizuje novo rođenje. Uruz može označavati i sve forme pomoći koje nam dolaze: jedna aktivna zaštita, jedan životni ili čak pravni savet… Ova runa štaviše provocira povoljne okolnosti koje će učiniti naš život zdravijim, uravnoteženijim i imunim na mnogo, mnogo toga.

Saveti mudrih...

Zbog svoje glavne ideje koju nam prenosi, odnosno zbog rođenja, začeća, Uruz određuje vreme koje je neophodno za iskustvenu integraciju ili vreme koje je bilo kome potrebno za novu životnu akciju. Opreznost je vrlo preporučljiva, kako bismo shvatili vrlo konkretnu poruku rune Uruz, a to se može postići meditacijom, tihovanjem, unutrašnjom refleksijom ili molitvom (određenom) božanstvu za pomoć.

U nama samima žive najbolji i najveći potencijali i ovu ličnu riznicu blaga možemo otkriti i koristiti zahvaljujući uspešnom aktiviranju, pomoću neke od gore pomenutih tehnika buđenja sopstvenih moći.

Rabelamia

 

 

Naslovna fotografija: Rabelamia

Izvor:

– GRIMOIRE DES RUNE, Par Morigane

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.