Runa FEHU (FEHU)

Runa FEHU je povezana sa slikom goveđih rogova, stoke i sa nasleđem, odnosno sa svim pokretnim bogatstvom.

Korespondencija

ELEMENT: Vatra i Zemlja

POLARITET: Ženski

BOJE: Boja vatre, kao vulkanska lava – Narandžasto-Crvena

DRVO: Lešnik i Baz

BILJKA: Kopriva

KAMEN: Rodonit

ŽIVOTINJA: Jelen, koji predstavlja mušku silu oplođivanja prirode

Rabelamia

Simbolizam rune Fehu

Fehu je runa koja pripada iskonskoj vatri: to je nekontrolisana i destruktivna vatra. Zato je Fehu runa kretanja i iskonskog impulsa. To je sila koja šiklja neobuzdano i pokreće evolucione cikluse. Ova runa takođe pripada i instiktu, drugim rečima ona budi ono najdublje u nama. Simbol je i kreatorske čežnje, gura ka napretku i težnji da se okusi iskustvo života.

Runa Fehu je takođe povezana i sa izobiljem i bogatstvom, zato što predstavlja energiju bez ograničenja koja je temelj cele kreacije. Bazična energija koja poseduje iskru početka svega: sopstvenom snagom transformiše energiju u materiju. Zbog toga je runa Fehu oponent runi Isa, jer ova druga transformiše materiju u energiju. Ove dve rune su zapravo dve potpuno suprotne energije. Da bi se zaustavila destruktivna i nepredvidljiva vatra rune Fehu – treba, dakle, upotrebiti runu Isa.

Kada nekome nedostaje snaga, moć ili energija, koncentrisana kao pred udarac pesnicom, treba upotrebiti runu Fehu.

Ali, Fehu je i runa požara i destrukcije od vatre, zato treba mnogo paziti sa njom jer je nije lako kontrolisati.

Runi Fehu pripada disanje, a odnosi se konkretno na izdah.

Možemo slobodno reći da je runa Fenu – runa haosa u ezoterijskom smislu i, da bi se dosegnuo jedan pravi balans, jedan pravi „procvat“, mora se koristiti runa Isa kao kontra-balans (u ovom slučaju posmatramo runu Isa kao „terazije pravde“).

S obzirom da runa Fehu pripada iskonskoj energiji, to znači da je ona prisutna i u vitalnim tečnostima našeg tela – u krvi. Zato vrlo rado upotrebljavamo runu Fenu kada treba „prokrviti“ organizam ili ga regenerisati, „pročistiti“ krv.

Simbol stoke, koji pripada runi Fehu, ujedinjuje u isto vreme i instiktivne sile i materijalno blagostanje. Zato je ova runa uvek prisutna kada je novac u pitanju. Ali, oprezno! Ovaj novac nikada ne sme da prestane da cirkuliše, kao što krv u našim venama nikada ne prestaje da se vrti u krug! Novac koji spava (sakriven na bankovnim računima i u slamaricama) je novac koji umire… Zato, ako želite da koristite moći rune Fehu da bi ste stekli svoje bogatstvo – morate i novac trošiti ili poklanjati – baš onako kako ste ga i stekli!

Divinacijska vrednost rune Fehu

Kada radite proricanje runama, gledajte na ovu runu kao najčistiji simbol snage, zdravlja i prosperiteta. Ona može da se odnosi i na projekat koji je u toku, ili na novi početak, na potpunu promenu projekta i na rađanje novih mogućnosti.

Rabelamia

Saveti mudrih...

Runa Fehu nas „roditeljski“ poziva da otkrijemo i iskoristimo izvor sopstvene fundamentalne energije. Ona nas poziva na dijalog sa tim istim izvorom energije kako bismo što bolje upoznali svoje skrivene i duboke čežnje, da bi smo ih dobro i ispravno kanalisali i iskoristili ih maksimalno u novom evolutivnom ciklusu.

 

 

Naslovna fotografija: Rabelamia

Izvor:

– GRIMOIRE DES RUNE, Par Morigane

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.