RUBIN (dragi i poludragi kamen)

LITOTERAPIJA: stimulacija zdravlja, pojačavanje energije, entuzijazam, moć, hrabrost, predanost i viša svest

ZODIJAČKI ZNAK: Lav, Ovan, Škorpija

ČAKRA: Muladara (korenska čakra) i Anahata (srčana čakra)

BOŽANSTVA: Bog SIVA, Boginja RADA

Rubin je aluminijum oksid, pripada porodici korunduma, tamnocrvene je boje a prisustvo hromoksida mu daje savršenstvo nijanse njegove boje. Njegov kristalni sistem je romboedralni. Gustina mu je 4 a tvrdoća 9. Glavna nalazišta rubina su Šri Lanka, Burma, Tajland, Vijetnam, Avganistan, Australija i Madagaskar. Ime je dobio od latinskog „ruber“ što predstavlja crvenu boju.

Ovaj kristal zovi i „Kap krvi“, što je razumljivo s obzirom na njegovu boju.

Rubin, crven kao srce Majke Zemlje, podstiče samoangažovanje i budi božansku ljubav prema fizičkom telu, odnosno prema prema čoveku kao kreaciji. On podstiče na negovanje entuzijazma, uverenja o budućnosti i želju za životom. Pojačava hrabrost za napretkom, daje preduzimljivost i njegova frekvencija nudi snagu i moć za rušenje svih prepreka na životnom putu. Rubin je amblem ljubavi, zdravlja i strasti. Njegov moćni sjaj budi u ljudima strast i entuzijazam, širi toplinu, hrabrost i odlučnost. On je Sveti Oganj koji oživljava mudrost na delu. Kamen hrabrosti koji kombinuje snagu volje, koja će strasno i u radosti istaknuti mudrost za rušenje životnih prepreka onoga ko ga nosi.

Energetske osobine rubina

https://lacoupedesfees.com/fr/

Rubin je jedan od najmoćnijih kamena za aktiviranje i jačanje srca i krvnog sistema uopšte. Moćan stimulator fizičkog tela koji odbija umor tokom uzastopnih napora. Pomaže u prevazilaženju iracionalnih i paralizujućih strahova, pa je stoga odličan i za rekonvalescente. Rubin je simbol moći, odanosti, hrabrosti i predanosti i, idealan je za one koji žele da se oslobode mraka, umora, koji žele da ubrzaju proces duhovnog uzdizanja, koji žele da pronađu ili vrate veru u svoj put mentalnog i fizičkog isceljenja i ponovo energizuju tokove energije usredsređene na srce. Materijalistički i konkretan, rubin vraća sanjare u akciju kako bi bili konkretniji i kako bi smislenije prihvatali životne probleme i opasnosti.

Uklanja melanholiju i podstiče ljude na vedrinu. Koristi se i danas u litoterapiji kao lek za seksualnu disfunkciju i neplodnost, zatim za regulisanje telesne težine, stimuliše slezinu, cirkulaciju i nadbubrežnu žlezdu a može pomoći i u izlečenju zaraznih crevnih bolesti.

Ipak, ne treba da zaboraviti da je on pojačivač energije, kako pozitivne tako i negativne, s toga treba biti veoma oprezan sa njim.

Magijska vrednost rubina

Rubin simbolizuje bogatstvo ali i bes, zato se besnim i nervoznim ljudima ne preporučuje da ga nose. U magiji, njegova je energija projektivna: planeta Mars i element vatra. Sa njim su povezana najuzvišenija vedska božanstva. Njegove moći povezane su sa nasleđem, zaštitom, moći i radošću. Koristi se za rituale materijalnog blagostanja, poverenja, neranjivosti i zaštite. Zvezdasti rubin je idealan za proricanje.

S obzirom da je rubin kamen koji nas povezuje sa višom svešću, on nas uči da mistično jedinstvo univerzuma možemo najpre iskusiti transformacijom duhovne energije u materijalnom svetu, kroz fizičke manifestacije (kroz iskreno dobročinstvo, širenjem duhovnog učenja bez nadoknade, kroz brigu za rod i najnemoćnije i, sve ovo ako je neproračunato, vraća pošiljaocu fantastične duhovne nagrade).

https://lacoupedesfees.com/fr/

Zanimljivosti

Rubin se poklanja brančnom partneru za 35 godina braka.

Drevna legenda u Mjanmaru tvrdi da ubacivanje rubina u ljudsko telo, to telo čini neranjivim.

U Evropi se, tokom Srednjeg veka, verovalo da rubin privlači dobro zdravlje, rešava sve nesuglace i odstranjuje negativne misli.

Toliko je u prošlosti bio poštovan da je mongolski car Kublaj Kan ponudio ceo jedan grad u zamenu za ogroman rubin!

Rubin je obavezan dekor kraljevskih kruna.

Beleške iz sačuvanih SLOVENO-ARIJEVSKIH VEDA:

Kada govorimo o „Posmrtnom putu duše kod Srba“, ne mogu da ne primetim jednu podudarnost. Objasniću vam na šta mislim, a potpuno razjašnjenje o putovanju duše kod Srba nakon smrti, obrađivaću u nekom od naredih postova. Dakle, 7. dana od smrti čoveka (onog čoveka koji je izbegao pročišćenje i stapanje sa Bogom), duša mrtvog čoveka se sreće sa još jednim Bogom, to je Bog Siva (siva kao zimski, surovi…). Pored njega stoji i grli ga jednom rukom Boginja Rada (Diva). Bog Siva svetli bistrim, čistim i kristalnim plamenom crvene boje. Plamen je pomešan sa tamnim, crvenim plamenom zemaljskog života. Ovaj crvenkasti polu-mrak vodi umrlog ka putu nemirnih duhova… Umrli ne treba da se plaši, već treba da se usredsredi na kristalno svetli crveni plamen i prepusti se sjedinjavanju sa Bogom Sivom.

Ovu kristalno čistu svetlost crvenog plamena vidim kao svetlost rubina na jarkom suncu. Zbog toga, čovek treba na vreme da se priprema za ove dane, privikavajući se na boju rubina kroz koji se prelama sunčeva svetlost. Zašto? Zato što kada naša duša krene ka našim Praocima, mi se ne sećamo svega, mnogi su užasnuti od straha neshvatajući šta im se dešava, naročito oni koji ne veruju u Boga svoje rase i onda im može sećanje na predivni „plamen rubina na Suncu“ može pomoći da naprave pravi izbor i krenu svetlim putem, a ne putem patnje…

Čišćenje i punjenje rubina

Rubin se čisti u slanoj vodi (najbolja je izvorska ili bunarska, ili destilovana, demineralizovana ili filtrirana) nekoliko sati. Za potpuno prečišćavanje može se koristiti i metod fumigacije (metoda provlačenja kroz dim nekog mirisa na bazi magijske biljke), preporučuju se mirisi: žalfija, paolo santo ili kopal.

Da bi ponovo napunili rubin, treba ga staviti na kristalnu druzu ili geodu, ili ga izložiti Suncu za aktivnu i dinamičku energiju, odnosno mesečini za pasivnu, meku energiju.

 

 

Naslovni photo: https://pin.it/29qtakm

Izvori:

– Wiccan&Chaman Arts

– Vedska Pravoslavna knjiga smrti, Dušan Mitrović

– Lična iskustva

***Sve informacije koje se odnose na osobine poludragog kamenja i kristala su date u informativne svrhe. Ove informacije ni na koji način ne predstavljaju dijagnozu ili preporučeni medicinski tretman. One ne zamenjuju konsultacije sa konvencionalnim lekarima. U slučaju zdravstvenih problema, obratite se svom lekaru.

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.