Pun mesec – VUČIJI MESEC (januar)

Takođe se zove i „Zimski mesec“ i „Stari mesec“

Na pitanje zašto baš Vučiji mesec, postoji jedno objašnjenje: u toku ovog lunarnog perioda Meseca, perioda hladnoće i evidentnog nedostatka hrane, gladni vukovi su lutali oko sela, u potrazi za bilo kakvom hranom. To nisu radili ni u kom drugom periodu godine, osim tokom ovog perioda hladnoće i potencijalne gladi. Malo po malo, ljudi su povezali vukove sa ovom lunarnom fazom Meseca.

https://pin.it/6DBYeFs

Vučji pun mesec označava samo srce zime, ali već počinjemo da osećamo bitku između svetlosti i tame, dani počinju da se produžuju… I ovaj pun mesec, kao i pun mesec u decembru je vreme za introspekciju i pripreme, postajemo jači svakim danom i nada za bolje dane ponovo se rađa. Ovaj mesec donosi zaštitu i snagu.

Na neki način, u smislu Točka života, ovaj mesec je povezan sa smrću i pustošenjem. Iako sve napolju izgleda mrtvo ili je barem u dubokom snu pod debelim snežnim pokrivačem, to je ipak samo varljivi utisak, zapravo, kompletna priroda se u tišini priprema za preporod i, čeka proleće kako bi povratila svoju vladavinu. Upravo zbog toga, ovo nije period neaktivnosti, naprotiv. Baš poput prirode, i mi moramo početi sa pripremama i planovima za dolazak proleća, koje će vrlo brzo stići. U tom smislu, Vučji mesec označava kraj jednog ciklusa i početak drugog, period kada i mi, kretajući se uporedo sa ciklusima prirode, možemo iskoristiti ovu simboliku za svoje rituale.

Savetuje se ritualno čišćenje i pročišćavanje i na ovaj pun mesec. Zatim, možete se baviti sređivanjem i sortiranjem svog magijskog bilja, planiranjem svoje bašte i pročišćavanjem kristala, koji će vas dodatno štititi u periodu koji dolazi.

Ritual na pun mesec - VUČIJI MESEC

Ukoliko pravite kompletne rituale, evo liste korespondecija za ovaj esbat:

BILJKE: baz, ječam, orasi, šišarke, breza;

BOJE: sjajno bela, plavo-ljubičasta, crna;

CVEĆE: visibaba, karanfil;

MIRISI: mošus, mimoza;

ŽIVOTINJE: vuk, lisica, kojot, fazan;

BOŽANSTVA: Boginja Morana, Boginja Hekata

UTICAJ: zaštita, snaga, rad na ličnim problemima i postavljanje novih ciljeva.

https://pin.it/tO4lc2w

 

 

Naslovna fotografija: https://pin.it/5f6LvVq

Izvori:

Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.