Pun mesec – SNEŽNI MESEC (novembar)

Takođe se zove i „Mesec tugovanja i „Mesec drveća bez lišća“

Tokom ovog punom meseca, najveću radost pričiniće vam vaša porodica i prijatelji, ljudska esencijalna potreba i suština oko koje uvek treba puno raditi.

Nedavno smo proslavili „Samain“, veštičiju Novu godinu i, sada je vreme da se prirpremimo za kalendarsku godinu koja je pred nama.

Najbolje je početi od najlakših podešavanja: preusmerite se i pokušajte da smanjite stres i u isto vreme još više ojačajte veze sa svojom porodicom i prijateljima. Analizirajte godinu koja se upravo završila i razmislite objektivno koliko ste već uradili od onoga što ste planirali i koliko toga već imate!

Ovo je sjajno vreme da se prepustite omiljenim tehnikama meditacije, za proricanje, tarot, rune ili slično, zatim za održavanje vašeg magijskog alata, ali i za pripremanje semena svega onoga što ćete posaditi u proleće, na Ostaru.

Pun mesec „Snežni mesec“ je momenat za pogled u unutrašnjost, za sopstveno ogoljavanje duše i našeg nesvesnog na putu ka punoći bitisanja, realnosti i stabilnost.

Ritual na pun mesec - SNEŽNI MESEC

Ovaj pun mesec je poput malog ostrva slatkoće, pred moguću oluju koju nam Mars nasuprot Urana može stvoriti tokom sledećem mladog meseca. Mesec škorpije, s druge strane, se odlučno okreće prema unutrašnjosti, i kao što primećujemo, tempo se usporava i zaranjamo u mračne vode naše podsvesti.

To je mesec povratka samom sebi, gde smo pozvani da se spustimo u svet emocija, kako bi bile osvetljene one senke koje nas toliko plaše! Ali, strah dolazi samo od stvari koje ne poznajemo, a čim ih upoznamo, ogoljene su i vidimo da nisu vredne straha… Zato, iskoristimo ovaj pun mesec da ih upoznamo. Popunimo nepoznate praznine, pronađimo osovinu koja će uravnotežiti SVE i NIŠTA. Uvek je više nego isplativo raditi na preispitivanju svega do čega nam je stalo na ovaj pun mesec. Rešite se svega iz vaših života što više ničemu ne služi, reorganizujte ako je potrebno habitat u kome živite, svoj posao, očistite i pročistite um…

https://pin.it/2Laf6l1

Otkrića i spoznaje doživljena tokom poslednjeg mladog meseca, već su vas doveli do nekih „uputstava“ za sprovođenje ove introspekcije. Sada je na vama da metodom koja vam je bliska, strogošću i istrajnošću primenite promene koje želite da se dogode u vašem životu.

Budite sugurni, sledeći mlad mesec biće prepun nezadrživih poriva za promenama sa skoro pa besnom željom da se krene dalje, zato, počnite još danas da postaljate čvrste temelje za te promene – umesto da stojite krhko pred naletima jakog vetra, utemeljite se dobri i ne dozvolite ni uraganu da vas poljulja.

Ovim esbatom dominira tarot karta PRAVDA, obdarena mačem istine i vagom poštenja, ona nas podstiče da obratimo pažnju na svoje prošle misli i postupke i predstavlja našu sposobnost da koristimo snagu uma, kako bismo najpre razumeli a potom i naučili iz svojih postupaka.

Jer, PRAVDA je iskrena i nepristrasna. Uvek daje žetvu posejanog: i dobrog i lošeg.

 

Zato, budimo iskreni prema sebi dok preuzimamo odgovornost za današnji život i krenimo u akciju sada, kako bismo stvorili novu stvarnost u kojoj ćemo konačno naći svoje pravo mesto.

Ukoliko želite da napravite pravu svečanost, zapalite puno sveća kako biste osvetlili put kroz mračnu sezonu kroz koju priroda prolazi. Dekorišite bundevama i tikvicama i lišćem u boji jeseni, pripremite začinjena jela od sezonskog korenastog povrća, pravite pite sa jabukama i orasima.

Zatim se prepustite meditaciji, potpuno opušteno, smireno i na način koji vam najviše odgovara… 

KORESPODENCIJA za prikladne elemente na oltaru:

BILJKE: vrbena, žalfija, boražina, čempres;

CVEĆE: hrizanteme;

BOJE: okeansko zelena i siva;

MIRISI: kedar, trešnjin svet, zumbul, narcis, limun, menta;

KAMENJE: topaz, lapis lazuli;

ŽIVOTINJE: jednorog, škorpija, krokodil, šakal, guska, vrabac;

BOŽANSTVA:

UTICAJ: stabilnost; jačanje komunikacije između vas i božanstava.

 

 

SREĆAN ESBAT SNEŽNOG MESECA !!!

https://pin.it/HtKiYLK

Naslovni photo: https://pin.it/5AmF6o4

Izvori:

– Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.