Pun mesec – OLUJNI MESEC (februar)

Ovaj pun mesec zovemo i „Mesec smrti“ i „Mesec ledenih vetrova“

Februarske oluje su često tihe, ali ledene. Vitlajući ledene vetrove, Boginja zaštitnica zime pokušava da preovlada prirodom, da se održi na vlasti… Ali, Točak života se neumitno okreće i najavljuje povratak toplih dana, bez obzira na sve. Životinje instiktivno osećaju ove cikluse, baš u ovom periodu je i vreme jagnjenja… Znači, vreme ne čeka nikog, ono je neumitno i zbog toga sve u prirodi mora biti spremno za dolazak Boginje proleća i njene vladavine.

Ovaj pun mesec je nosilac nade, snage i novih početaka, bez obzira što hladnoća u februaru može biti najžešća, najgorča i najnepodnošljivija.

Savetuju se rituali isceljenja i hrabrosti, čarolije za ispunjenje želja i sve što ima veze sa novim početkom.

Ritual na pun mesec - OLUJNI MESEC

Ritualizove „bočice za zaštitu“ i mirisne kupke za zaštitu i pročišćavanje mogu napraviti čuda u noći Olujnog punog meseca. Osamite se za ovaj ritual, pošaljite jedan poljubac u prvcu Meseca i iskoristite energiju ove magične noći i prirode u februaru. Za razliku od letnjih bučnih oluja, koje prate munje i grmljavina, februarske grmljavine dolaze u tišini. Obuzimaju prostranstva hladnoćom, u skladu sa prirodom tamne polovine Točka godine. Ali, ispod snežnog pokrivača, krije se priroda koja se uveliko priprema za novi život.

Ukoliko želite da napravite kompletan ritual, evo jedne prikladne korespondencije onoga što je povezano sa punim Olujnim mesecom:

 

BILJKE: borovnica, ruža, izop, žalfija, lovor, kedar, peršun;

BOJE: bledo plava i ljubičasta;

CVEĆE: ljubičica;

MIRISI: ruža;

KAMEN: ametist, jaspis;

ŽIVOTINJE: orao;

BOŽANSTVA:

UTICAJ: izlečenje, zaceljenje, rast, oprost grehova iz prošlosti (sami sebi), lekcija „naučiti voleti sebe da bi se znalo voleti ceo svet“, pravljenje planova.

https://pin.it/3kwnVH9

 

Naslovna fotografija: https://pin.it/EpyU8ZF

Izvori:

– Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.