Pun mesec – LIVADSKI MESEC (jul)

Ovaj pun mesec zovemo i „Mesec blagoslova“ i „Mesec munja i gromova“ ali i Mesec lipa“.

https://pin.it/2VXV9tB

Pun mesec LIVADSKI MESEC je povezan sa prosperitetom, obiljem, zdravljem i vitalnošću a odnosi se na sve aspekte života.

U julu počinje i prva berba u povrtnjacima. Cvetovi i plodovi su sada dostigli svoju optimalnu zrelost. Čim počnemo da osećamo njihov opojni miris, to je poziv, znak, zahtev da ih pokupimo i uključimo u sve naše projekte, bilo da su to ciljevi egzistencijalnog života bilo magijske prirode. Takođe je vreme i za skupljanje sena, prikupljanje začinskih biljaka, kao i za pripremu magijskog bilja u smislu skupljanja, sušenja i skladištenja, ili direktna priprema za mirise i štapiće za pročišćavanje (fumigacija).

Rituali koji se rade na ovaj pun mesec jačaju zdravlje i vitalnost, a njihov efekat je pojačan zbog sudejstva punom meseca.

U ovom periodu treba početi (ako već niste) praktikovanje izvođenja rituala na otvorenom prostoru, gde ste u direktnoj korelaciji sa prirodom i zato će biti lakše približavanje i ovladavanje magijom elemenata. Ali, ovaj pun mesec označava i početak naših ličnih žetvi.

Vreme je da spojimo sva znanja, sve ono što smo naučili tokom protekle godine i iskoristimo to dobro, isključivo u pozitivne svrhe, kako u magijskom tako i u našem duhovnom životu. Zapravo, to uopšte nije tako teško kako se čini na prvi pogled. Duhovna pitanja će sama dobijati svoj puni smisao, a pred nama će se slagati mozaici skoro sami od sebe, puzla za puzlom uokviriće znanje koje je sazrelo u nama i dobiti svoj puni smisao. Treba obratiti pažnju na snove, jer su snovi vrlo često u ovom periodu – proročki, odnosno naše unutrašnje biće pokušava da nam osvetli ono što je sazrelo u nama i da nas uputi na pravi put, ili da nas upozori na prepreke ili slično. Dozvolite sa sazvalnošću da vas ponese ovaj duhovni tok i posvetite se „žetvi“. Darovi koje ćete pokupiti biće mnogo veći od žrtava koje ste položili u traganju za njima.

U toku rituala obavezno posvetite malo vremena na radu i vezi sa bićima Prirode.

Ritual na pun mesec - LIVADSKI MESEC

Ukoliko želite da napravite kompletan ritual, evo jedne prikladne korespondencije onoga što je povezano sa punim Livadskim mesecom:

BILJKE: orlovi nokti, matičnjak, izop;

BOJE: srebrna, plavo-siva;

CVEĆE: lotos, jasmin;

MIRISI: iris, tamjan;

KAMEN: biser, mesečev kamen, beli ahat;

ŽIVOTINJE: rak, kornjača, delfin, kit, čvorak, lastavica;

BOŽANSTVA:   – ona božanstva kojima ste ste molili i koja su vas dovela do ove žetve – 

UTICAJ: opuštanje; rad na snovima; rad na proročanskim sposobnostima; meditacija o ciljevima duhovne prirode.

https://pin.it/mBFw1JE

 

 

 

Naslovna fotografija: https://pin.it/42s5TiK

Izvori:

Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.