Pun mesec – HLADNI MESEC (decembar)

Ovaj pun mesec zovemo i „Mesec dugih noći“ i „Hrastov mesec“

Očigledno je da su sva tri imena koja su data ovom punom mesecu povezana sa sezonom kroz koju prolazimo: Mesec će biti pun i vremenski nije previše daleko od zimskog solsticijuma, dana kada je dan najkraći u godini a noć najduža. Isto tako, zima se polako smiruje i pokriva zemlju svojim belim plaštom svežine. Ime „mesec dugih noći“ dolazi od činjenice da će Mesec tog dana biti najduže vidljiv na nebu.

Ovo je, znači, period pripreme za ponovno rađanje svetlosti, zato je sasvim prirodno da ovaj pun mesec poziva nadu i isceljenje (izlečenje). Trudnice mogu da iskoriste ovaj pun mesec i njenogu moć, moleći se da dobiju zdravo dete.

Ovaj pun mesec bdi nad Zemljom i poziva na ponovno rađanje u svakom smislu. Zato je neophodno da se dovrše svi započeti projekti, na kojima ste uložili mnogo truda, jer jedino tako možete da krenete dalje, otvarajući se novom ciklusu koji se približava.

https://images.app.goo.gl/v5WoZUUMa6o3Vn2b8

Na ovaj dan je idealan trenutak da se donesu dobre odluke koje će istinski oplemeniti vaš duhovni, privatni ili poslovni život i da definitivno raskrstite sa lošim navikama. A oni koji ni pored velikog truda nisu uspeli da realizuju svoje projekte, zbog strahova i ograničavajućih autosugestivnih misli, baš oni bi trebali na ovaj dan i u ovom periodu internalizacije da krenu na putovanje ka Sebi i ka izlečenju od navedenih strahova i negativnih misli. U ovom slučaju, obavezno uradite riutal pročišćavanja…

Zato, ostavite sve negativno iza sebe, jer svetlost se uskoro vraća, dozvolite joj da uđe u vas i da vas uzdigne njena toplina.

Aktivnosti vezane za ovaj period su izrada magijskog alata i sređivanje Knjige senki. Proročanstvo je i dalje efektivno, naročito sa „crnim ogledalom“ (obsidijanom).

Ritual na pun mesec - HLADNI MESEC

Ukoliko želite da napravite kompletan ritual, evo jedne prikladne korespondencije onoga što biste mogli da iznesete na oltar, bilo fizički bilo simbolički:

https://images.app.goo.gl/AjiJkPdm4p1jG6id6

BILJKE: gavez, cvekla, božikovina, bršljan, srebrna jela, imela;

BOJE: jarko crvena, bela i crna;

CVEĆE: božićni kaktus, božikovina, novogodišnji zumbul;

MIRISI: ljubičica, pačuli, geranijum, oliban, jorgovan;

KAMEN: obsidijan, serpentin, peridot;

ŽIVOTINJE: miš, jelen, konj, medved, sova, crvedać;

BOŽANSTVA: Hekata, Morana, Atena;

UTICAJ: nada, izlečenje i darivanje drugima.

SREĆAN ESBAT HLADNOG MESECA !!!

Naslovna fotografija: https://pin.it/5eyrzHz

Izvori:

Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.