Pun mesec – GAVRANOV MESEC (mart)

Ovaj pun mesec zovemo i „Čedni mesec“ i „Mesec crva“

Čedni mesec je dobio naziv upravo prema svojoj čednosti, jer je netaknut i životvoran, a Mesec crva dolazi od činjenice da se gliste i crve pojavljuju upravo u tom periodu, periodu kada se zemlja dovoljno zagrejala na Suncu da bi omogućila novi život biljkama.

Nema nikakve buke ni graje u prirodi… samo kreštanje gavranova prekida tišinu, najavljujući proleće koje se približava…

Gavranov mesec je poslednji iz mračnog dela Točka godine. Priroda je u  procesu preporoda, ispunjava svoje obećanje, mesec je mart i mesec kada smo slavili Ostaru!

Zato je ovo mesec preporoda i uspeha, vreme kada se rade rituali početka, novi projekti počinju da žive, sva dešavanja i akcije čiji je centar pažnje – obnova.

Sada je vreme da se misli o setvi prvog semena na topla i osunčana mesta, zato treba pripremiti zemlju za mlade izdanke a proleće i njegova Boginja će dati život svemu. Možete da posejete svoje magijske biljke i u saksije, vodeći računa o kvalitetu zemlje, znači treba obogatiti zemlju i u saksijama i razmislite o mestu gde ih postavljate. Ne zaboravite da blagoslovite Majku Zemlju. Ukoliko se ipak radi o velikoj bašti, priprema zemlje vaše bašte može trajati sve do sabata Ostare (ili obrnuto, zavisno od datuma). Tokom ovog punog meseca, ukoliko imate nove magijske alatke, posvetite ih tokom magijskog rituala. U svakom slučaju, tokom rituala punog Gavranovog meseca, imaćemo pomoć za mentalnu pripremu za bilo koju vrstu promene u životu ili neki potpuno novi projekat, novi životni ciklus koji su nam namenila božanstva: 

https://pin.it/3ec89gz

novi posao, ljubavni život, putovanja, trudnoća, preseljenje … Kako je ovaj pun mesec simbol završetka tamnog dela Točka godine (ili hladnog), tako zaključno sa ovim punim mesecom treba da ostavimo sve negativno iza sebe i krenemo u novi život.

Ritual na pun mesec - GAVRANOV MESEC

https://pin.it/SkrF3cu

Ukoliko želite da napravite kompletan ritual, evo jedne prikladne korespondencije onoga što je povezano sa punim Gavranovim mesecom:

BILJKE: ruzmarin, peršun, beli luk;

BOJE: bledo zelena i crveno-ljubičasta;

CVEĆE: narcis, mimoza;

MIRISI: jabuka;

KAMEN:  Mesečev kamen

ŽIVOTINJE: puma, vrana, medved;

BOŽANSTVA: Boginja Ostara

UTICAJ: napredak, novi početak, ravnoteža dualiteta, razbijanje iluzija, realno sagledavanje istine.

 

 

Naslovni photo: https://pin.it/15pBZMi

Izvori:

Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.