PRORICANJE RUNAMA + TIRAŽ 3 RUNE

Obavezna priprema runa pre prvog proricanja

Do sada ste verovatno ili kupili ili napravili svoje rune. Sve što je potrebno je da posvetite svoje rune, da bi bile prihvaćene u svetu Nevidljivog. To je svet Bogova, vilenjaka i magije, to su više dimenzije postojanja koje nisu vidljive običnim okom. Moglo bi se reći da je to rođenje vaših runa i da je taj korak apsolutno neophodan, jer bez rituala posvećenja one nemaju magijsku, proročku moć. Da bi ste izvršili posvećenje, sve što vam je potrebno je prisustvo 4 elementa: sveća, miris, so (ili šaka zemlje) i voda.

Napravite krug od soli ili od kožnog kanapa, dovoljno veliki da u njega stanu elementi i rune, rasporedite elemente po obodu kruga, vodeći računa o stranama sveta i, stavite rune u sredinu kruga. Čim upalite sveću i miris, najpre pročistite rune na uobičajen način (pročišćavanje elementima). Kada je pročišćavanje elementima završeno, uzmite svoje rune u obe ruke (može i zajedno sa njihovom torbicom) i podignite ih ka nebu izgovarajući bajalicu posvećenja. Bajalicu posvećenja koju ćete koristiti je sasvim  lična, sastavite je i izgovorite kako god želite ili kako i inače radite. Ako vam trenutno manjka inspiracija, evo primera koji će vam pomoći:

„Snagom Logija, Hler, Kari, Erde i Rinde!

Blagoslovite ove rune i odbacite svako zlo!

Ja, _____________, stvorila/o sam ove rune za dobro svih,

Poštujući zakone Drevnih služiće mi za proročanstvo!

Udahnite im život i dozvolite da kroz njih

Vaše poruke dopru do mene!

Ka!“

Važno je naglasiti u ovoj bajalici zašto ste napravili rune i u koje svrhe želite da ih koristite. Idite dovoljno daleko obrazlažući svoje namere sa runama i ne pokušavajte da lažete. Savetujem da u svoju bajalicu obavezno stavite ova dva elementa: prvi i zadnji red. Prvim redom se traži pomoć i objašnjenje je vrlo jednostavno: ovih pet imena predstavljaju 5 elementarnih božanstava: Logi vlada Vatrom, Hler vlada Vodom, Kari vlada Vazduhom, Erda vlada zemljom i na kraju Rinda vlada Ledom. (Nordijci smatraju da je led element, odnosno peti božanski princip.)

Što se tiče poslednjeg reda KA, to je ekvivalent za „Neka tako bude!“ kojim i inače završavate svaku bajalicu ili ritual.

Čim završite svoju bajalicu, jedino što vam je preostalo je da malo meditirate ispred svojih runa. Prepustite se čarobnoj atmosferi… Kroz radost svedočite rođenju vaše kreacije. Nemojte se voditi strahom, jer za tako nečim nema nikakve potrebe, rune vam mogu samo pomoći u ovom trodimenzionalnom svetu. Kada osetite da je proces završen, napustite prostoriju gde ste do sada bili i ostavite svoje rune na miru. Ne vraćajte se dok ne osetite da vas vaše rune „zovu“, tek tada možete da ih isprobate.

Još jedan mali savet: rune dolaze iz prirode, kroz njih ćete primati moć i odgovore na postavljena pitanja. Što je više moguće, izvodite bilo koji važan ritual (poput posvećenja) na svežem vazduhu, u blizini drveća. Ako to nije izvodljivo, u najmanju ruku birajte prozračno i sunčano mesto. Kada radite proricanje runama, nemojte ih stavljati na bilo kakvu podlogu, lepo je da imate neki „minijaturni tepih“, lepo parče tkanine koje će služiti samo za rune ili parče veštačkog krzna.

Tiraž 3 rune - dnevni tiraž runa

Radi se samo jednom dnevno.

Savetujem da se uvek upali jedna bela sveća kao i jedan mirišljavi štapić, na taj način, stvarate siguran prostor za dobro funkcionisanje energija. Zatim, rune treba dobro promešati u torbici, ne savetujem da to radi osoba kojoj čitate rune, da ne bi unosila svoju (ne znamo kakvu) energiju, već to uradite vi lično, razmišljajući o pitanju koje je klijent postavio.

Kada se radi o postavljanju pitanja, ne treba postavljati apstraktna pitanja, niti treba tražiti datume kada će se nešto dogoditi. Navešću nekoliko primera kako ne trebe i odmah zatim kako treba postavljati pitanje runama:

1. Kada ću se udati?

1. Da li mi stoji venčanje ove godine?

2. Koji od dva moguća posla će mi doneti više para?

2. Postaviti pitanje samo za jedan posao:

da li ovaj posao najbolji za moje blagostanje?

(ako je odgovor pozitivan, automatski isključuje drugi)

3. Da li će mi biti lepo na odmoru?

3. Da li je ovo putavanje povoljno za mene?

4. Šta se sa mnom dešava?

4. Šta je uzrok mog lošeg zdravstvenog stanja?

5. Kako da se duhovno razvijam?

5. Da li sam na dobrom spiritualnom putu?

Rune se vade iz torbice ne gledajući i ređaju se s leva na desno: 1, 2, 3.

Ako je izvađena runa preokrenuta (leđina na gore), treba je preokrenuti okretanjem udesno ili ulevo, nikako na gore ili na dole, jer tako može da se dobije potpuno suprotni smisao, kao što je slučaj kod većine runa.

Razmislite malo o simbolici runa koje su izvučene i formirajte odgovor, priču, vodeći računa o svim aspektima u smislu položaja runa.

Bazično divinacijsko tumačenje runa

Poklanjam vam tabelu bazičnog divinacijskog tumačenja runa. Gore desno pored rune su značenja ako runa stoji pravo, dole desno su negativna značenja ako je runa izokrenuta. Sve ostalo je na vama: koncentracija, primanje poruka viših bića, tumačenje, razumevanje, formiranje priče…

Neka tako bude! 

U sledećem postu, pisaću o „Tiražu 5 runa“ i o „Piramidalnom tiražu“.

Do tada, želim vam čarobne trenutke uz vaše rune…

 

Naslovni photo: by Rabelamia

Izvori:

– Les Quatre Eléments de la Magie Naturelle, par Lise-Marie LECOMPTE

– Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.