OTVARANJE ČAKRI

U ovom postu ću vam predstaviti nekoliko načina za otvaranje čakri. Dobićete i jednu šemu sa čakrama, sa kompletnim uticajem koje one imaju, tako da je lako shvatiti koliko je bitno staviti ih u harmoničan energetski rad. Pripreme su sasvim jednostavne, tako da slobodno možemo reći i da ih nema:

 • Odaberite neko mirno mesto, gde ćete jedno kratko vreme biti sasvim sami, odnosno gde vam niko neće ometati misli. Zaista možete vizuelizovati bilo gde: u parku, na keju, u bašti, u mirnom kutku vašeg stana, u vašoj kancelariji, čak i u kolima (ali NIKAKO dok vozite);
 • Potpuno je nepotrebno da lomite noge i stavljate se u neprijatne i bolne položaje na koje niste navikli nastojeći da imitirate budističke položaje! Udobno se smestite, bol ne sme da remeti tok vaših misli. Pronađite sebi najprirodniji položaj, sedite tako da vaše butine i kičma grade ugao od 90°, a glava i kičma moraju da budu u istoj liniji. Bitno je da glava ne pada napred ili nazad, levo ili desno;
 • Opustite ruke. Stavite ih ii na butine ili pored tela. Nije potrebno da radite konekciju nekim od prstiju, stavite dlanove i prste u, za vas,  najprirodniji položaj;
 • Zatvorite oči;
 •  Tri puta duboko udahnite i izdahnite najdublje što možete. Punite vazduhom stomak, pa pluća, sve dok ne dođe do grla. Udišite i izdišite na nos. Kada udahnete, zadržite vazduh nekoliko sekundi a zatim lagano potpuno izbacite vazduh obrnutim redom (izbacite vazduh iz grla, pa iz pluća, pa iz stomaka). Zadržite prazna pluća nekoliko sekundi pre nego što ponovo započnete udisaj. To šematski izgleda ovako:

udisaj(stomak,pluća,grlo) → zadržaj → izdisaj (grlo,pluća,stomak) → zadržaj

udisaj(stomak,pluća,grlo) → zadržaj → izdisaj(grlo,pluća,stomak) → zadržaj

udisaj(stomak,pluća,grlo) → zadržaj → izdisaj(grlo,pluća,stomak) → zadržaj

photo by Rabelamia

* U toku vizuelizacije, vaše niže biće, Ego, daće sve od sebe da vas ometa… Ego je u strahu da ćete vi pronaći duševni mir. Ako ga ignorišete, ono će izgubiti moć kontrole nad vama. Ego će vas provocirati trivijalnim, svakodnevnim stvarima (obaveze, neplaćeni računi, kupovine, konflikti sa okolinom, porodica, nervoza, potreba za godišnjim odmorom, želja za snom, posao i slično) ali je najbitnije u ovoj fazi niti se ljutiti, niti se boriti protiv njega. Ljutnja će mu dati dimenziju stvarnog, a Ego je zapravo samo iluzija. Znači, ako vam je Ego uputio neku misao s namerom da remeti vašu meditaciju ili vizuelizaciju postupak je sledeći:

primetili ste neželjenu misao → ne analizirate je → stavljate je na stranu → nastavljate gde ste stali

** Ako želite da ubacite neku afirmaciju, to je jako korisno. Na primer: „Voljna/voljan sam da uravnotežim svoje čakre!“ Vaše afirmacije možete i da snimite kao audio ili MP3 zapis i da ih slušate bilo kada u trenucima opuštanja (na primer pre vizuelizacije za uravnoteženje čakri ili pre spavanja).

*** Ukoliko vizuelizujete kući i niste ni u kakvoj žurbi, veoma će vam koristiti da upalite jednu ritualizovanu sveću sa sedam boja čakri. Vežbu radite 7 dana u kontinuitetu i svakoga dana neka izgori jedna boja sveće. Zapalite jedan mirišljavi štapić, sandalovinu na primer. Pustite tihu, finu muziku koja će dodatno pomoći vašem dubokom opuštanju, kao što je ovaj video-audio zapis, koji sam stavila na početku posta.

photo by Rabelamia

Snop bele svetlosti

Unutrašnjim okom zamislite snop jasnog, kristalno-belog svetla koji kao munja ulazi kroz vaše teme i spušta se pravo u korensku čakru. Zamislite ovaj snop što sjajnijim, jačine kao reflektor na fudbalskom stadionu. Kada stigne u korensku čakru, ovaj snop jake svetlosti formira pravilne, pulsirajuće krugove. Ovi krugovi se kreću centrifugalno, u smeru kazaljke na satu, sve brže, energičnije, stvarajući savršeni valjak oko vaše tela, koji se okreće brzo, harmonično i uravnoteženo, a boja valjka korenske čakre postaje sve čistije crvena, a crne i tamnocrvene mrlje i fleke nestaju, dok čakra ne počne da isijava kristalno svetlo sa jarkom nijansom crvene boje, kao rubin koji je izložen jakoj svetlosti.

Sada zamislite  snop jasnog, kristalno-belog svetla koji kao munja ulazi kroz vaše teme i spušta se pravo u sakralnu čakru (korenska čakra je i dalje u savršenom kretanju). Kada stigne u sakralnu čakru, ovaj snop jake svetlosti formira pravilne, centrifugalne, pulsirajuće krugove. Ovi krugovi se kreću sve brže i energičnije, stvarajući savršeni valjak oko vašeg tela, koji se okreće brzo, harmonično i uravnoteženo, a boja čakre postaje sve čistija narandžasta, dok tamne i mrke mrlje i fleke nestaju, sve dok čakra ne počne da isijava kristalno svetlo sa jarkom nijansom narandžaste boje.

Odmah zatim, zamislite snop jasnog, kristalno-belog svetla koji kao munja ulazi kroz vaše teme i spušta se pravo u solarnu čakru (energetski valjci oko prethodnih čakri su i dalje u savršenom kretanju). Kada stigne u solarnu čakru, ovaj snop jake svetlosti formira pravilne, pulsirajuće, centrifugalne krugove, koji se kreću sve brže i energičnije u smeru kazaljke na satu, stvarajući savršeni valjak oko vaše čakre, koji se okreće brzo, harmonično, ujednačeno i uravnoteženo, a boja čakre postaje sve čistija žuta. U isto vreme, mrke mrlje i fleke nestaju, sve dok čakra ne počne da isijava jarko belo svetlo sa žutom nijansom kao sunčeva svetlost.

U nastavku zasmislite snop jasnog, kristalno–belog svetla koje kao munja ulazi kroz vaše teme i spušta se pravo u srčanu čakru (energetski valjci oko prethodnih čakri su i dalje u savršenom kretanju). Kada stigne u srčanu čakru, ovaj snop jake svetlosti formira pravilne, pulsirajuće, centrifugalne krugove, koji se kreću sve brže i energičnije, stvarajući savršeni valjak oko vaše srčane čakre, koji se okreće brzo, harmonično i uravnoteženo, a boja čakre postaje sve čistije-zelena, mrke mrlje i fleke nestaju, sve dok čakra ne počne da isijava kristalno svetlo sa jarkom nijansom zelene boje, kao smaragd na sunčevoj svetlosti.

Sada zamislite snop jasnog, kristalno-belog svetla koje kao munja ulazi kroz vaše teme i spušta se pravo u grlenu čakru (enegetski valjci oko prethodnih čakri su i dalje u savršenom kretanju). Kada stigne u grlenu čakru, ovaj snop jake svetlosti formira pravilne, centrifugalne, pulsirajuće krugove, koji se kreću sve brže i energičnije, stvarajući savršeni valjak oko vaše grlene čakre, koji se okreće brzo, harmonično i uravnoteženo, a boja čakre postaje sve čistije plava, mrke mrlje i fleke nestaju, sve dok čakra ne počne da isijava kristalno svetlo sa nežnom i savršeno čistom nijansom plave boje, kao nebo sjajnog sunčanog dana.

Vreme je da zamislite snop jasnog, kristalno-belog svetla koji kao munja ulazi kroz vaše teme i spušta se pravo u čakru trećeg oka (energetski valjci oko prethodnih čakri su i dalje u savršenom kretanju). Kada stigne u treće oko, ovaj snop jake svetlosti formira pravilne, pulsirajuće, centrifugalne krugove, koji se kreću sve brže i energičnije, stvarajući savršeni valjak oko vaše čakre trećeg oka, koji se okreće brzo, harmonično i uravnoteženo, a boja čakre trećeg oka postaje sve čistija indigo plava. Crne mrlje i fleke nestaju, sve dok čakra ne počne da isijava kristalno svetlo sa čistom nijansom indigo plave boje sa purpurnim iskrama.

Na kraju, zamislite snop jasnog, kristalno-belog svetla, koji kao munja ulazi kroz vaše teme i spušta se pravo u krunsku čakru (energetski valjci oko prethodnih čakri su i dalje u savršenom kretanju). Kada stigne u krunsku čakru, ovaj snop jake svetlosti formira pravilne, pulsirajuće, centrifugalne krugove, koji se kreću u pravcu kazaljke na satu sve brže i energičnije, stvarajući savršeni valjak oko vaše čakre, koji se okreće brzo, harmonično i uravnoteženo, a boja čakre postaje sve bogatija svim nijansama ljubičaste boje, sve dok čakra ne počne da isijava kristalno svetlo sa odsjajem dijamantske bele svetlosti.

Jedno kratko vreme posmatrajte unutrašnjim okom svih sedam čakri kako savršeno kruže oko vas i zajednički prave veliki energetski valjak predivnog spektra boja. Uživajte neko vreme u ovoj slici i osetite vibracije oko svake od čaki. Osetite blagostanje koje vam pružaju uravnotežene čakre…

Na kraju ponovite tri puta:

udisaj (stomak,pluća,grlo) → zadržaj → izdisaj (grlo,pluća,stomak) → zadržaj

Vežba je završena.

Staklene kugle

Zamislite sedam lepih staklenih kugli, poređanih jedna na drugu, u vašem telu. Kugle su poređane odozgo na dole:

kraljevska ljubičasta

indigo plava

nebesko plava

smaragdno zelena

žuta poput Sunca

jarko narandžasta

rubin crvena

Posmatrajte kugle kako se pune svetlošću i postaju sve veće i sjajnije. Dajte svoj maksimum vizuelizujući  kako rastu i postaju iste veličine, uravnotežene. Jednog trenutka će kugle postati prozirne, pune kristalno čiste svetlosti, sa nijansama svake od čakri i bez ikakavih mrlja na staklu.

Vežba je završena.

* Gore navedenu vežbu disanja ponovite uz bilo koju tehniku i na početku i na kraju!

Mantranje na čakre

Duboko skoncentrisani na svaku čakru, treba da vidite u mislima samo njenu boju i izgovarajte sledeće mantre:

 • Korenska čakra → rubin crvena → LAAAMMM

 • Sakralna čakra → jarko narandžasta → VAAAMMM

 • Solarna čakra → blistavo žuta → RAAAMMM

 • Srčana čakra → smaragdno zelena → YAAAMMM

 • Grlena čakra → nebesko plava → HAAAMMM

 • Čakra trećeg oka → indigo plava → OOOMMM

 • Krunska čakra → kraljevsko ljubičasta AAAUUUMMM

Vežba je završena.

Magnetna masaža

Radi se o specijalnim magnetnim masažama. Kod nas, kao i u istočnjačkim kulturama, one su dobile naziv holističke masaže, jer se holističkom (individualnom) metodom pristupa svakom telu ponaosob. Iskusni maser-holističar će zahvaljujući svojim mentalnim sposobnostima, i uz upotrebu pomoćnih sredstava i eteričnih ulja vrlo lako uspeti da probudi i uravnoteži vaše čakre u jednoj seriji seansi. Naravno, on će voditi računa o astrološkom uticaju, odnosno radićete masaže u astrološki pogodnom trenutku. Nakon toga, njihovo potpuno uravnoteženje i dalji razvoj su isključivo na vama. Napominjem još jednom, da nije reč o običnoj masaži eteričnim uljima, već o specijalnoj, holističkoj masaži, kojoj je cilj otvaranje čakri.

Dakle, ako se odlučite za ovaj način pročišćavanja i uravnoteženja čakri, potražite holistički centar sa dobrom reputacijom. Iako ovaj način uravnoteženja čakri podrazumeva izvestan budžet, zato što su holističke masaže ipak skuplje od klasičnih fizikalnih masaža, osim pročišćenih i uravnoteženih čakri imaćete i predivne trenutke opuštanja i istinske relaksacije.

photo by Rabelamia

Naslovni photo: https://pin.it/7KfPIOV

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.