Odora (ritualna garderoba)

Nekada davno, veštice su gole praktikovale magiju, zagrnute nebom i okićene zvezdama, okićene jednim venčićem od cveća u kosi. Tako su njihove čakre mogle da apsorbuju maksimalno energiju, potrebnu za uspeh rituala. Drugi razlog što su gole praktikovale magiju bio je želja da njihovo telo bude u apsolutnom skladu sa prirodom.

Za razliku od veštica, magovi su nosili preteške odore za vreme svojih rituala, okićene raznim amajlijama za zaštitu od neželjenih entiteta i, velike kape. To ih je ometalo u radu, zbog težine koju su nosili.

Ali, kao i sve drugo na ovom svetu, i magija se razvija u skladu sa vremenom i ako ste skromni ili stidljivi, ili se prijatnije osećate u garderobi dok praktikujete magiju, naravno da je možete nositi tokom vaših rituala, ali pod uslovom da taj jedan komad garderobe bude izrađen od samo jednog komada tkanine! Izrađuje se od prirodnih materijala, kao što su: lan, pamuk ili svila. Ispod te haljine se ne nosi ništa drugo.

Odora (haljina) je obično bela ili jako svetle boje, i treba da bude komotna i sašivena tako da bude poput druge kože veštici! Poželjno je da haljina bude ili iznad kolena ili do članaka. Boja haljine može, ali ne mora, zavisiti od vrste rituala koji ćete praktikovati, ali se najčešće za belu magiju nose bele haljine ili haljine jako svetlih boja, kao što su prirodna (neprerađena bola svile ili lana). Ukoliko želite da svoju haljinu uskladite sa ritualom, mogu se koristiti samo svetle, pastelne boje. Nikako crna ili crvena, jer su to boje crne magije.

Haljinu možete opasati debelim kanapom (uže), na kome je zavezano sedam čvorova ili to može biti tanji kanap sa sedam velikih perli. On vam zamenjuje kaiš. Ranije su veštice nosile opasače ili kaiševe, simbolišući tako dominaciju nad elementima. Kaiš, takođe, simbolizuje mentalnu ravnotežu.

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.