MALAHIT (poludragi kamen)

LITOTERAPIJA: Zaštita

ZODIJAČKI ZNAK: Bik, Vaga, Jarac, Škorpija

ČAKRA: Srčana čakra

Malahit je tamnozeleni bakarni karbonat, sa divno razgrađenim mrljama, koje podsećaju na psihodelične obrasce. Ovaj poludragi kamen se pronalazi najčešće u Kongu i Sibiru.

Ovaj poludragi kamen ima nisku tvrdoću (3,5 do 4 po Mosovoj skali), pa su ga upotrebljavale razne drevne civilizacije.

Naročito Rimljani, koristili su ga najčešće kao mineralni pigment, smrvljen ( u obliku praha) za dekorativno osvetljenje, slikanje, dekoraciju generalno ili čak za šminkanje ( kao senka za kapke).

photo: https://pin.it/2qFC5UW

Energetske osobine malahita

Malahit je jedan od najvažnijih poludragih kamena zaštite, zahvaljujući svojoj neverovatnoj sposobnosti da apsorbuje sve vrste zagađivača i da štiti od svih vrsta negativne energije.

Ovaj kamen pripada elementu vatre, muškog je polariteta i svoju snagu crpi iz provodne snage bakra. To je kamen transformacije, podstiče preuzimanje rizika i pojačava našu sposobnost delovanja.

Malahit nam može pomoći u prevalizaženju strahova od konfrontacija ili strahova od izražavanja, pa se uglavnom koristi za samopouzdanje da se krene napred u život.

Uglavnom deluje pročišćavanjem i aktiviranjem čakre solarnog pleksusa, na osnovu čega će poboljšati volju, omogućavajući na taj način odupiranje raznim iskušenjima, kao i  iskušenjima srca, pomoću kojeg će održati dobru emocionalnu ravnotežu, stvarajući optimizam i dobrodušnost, bez preuzimanja tuđih „emocionalnih prtljaga“.  

Malahit je kamen sa kojim treba rukovati pažljivo zbog njegove snage, jer apsorbuje (ujedinjuje i pojačava) i pozitivne i negativne energije.

Obavezno ga treba čistiti pre i posle upotrebe. 

photo: https://pin.it/2bxut2U

Malahit ima posebnu moć ublažavanja određenih tegoba poput osteoartritisa, grčeva, kile, uganuća, reume… Stoga ga treba direktno stavljati na bolno mesto.

Odličan je kod upale grla i protiv bolova u ušima, a može ublažiti i menstrualne bolove.

Zbog svoje velike moći, mnogi ga zovu „kamen iscelitelj“.

Čaša malahitnog eliksira, koja se uzima 10 minuta pre obroka, pomoći će varenje i pomoći radu gušterače (za oralnu upotrebu, obavezno uzimati malahit isključivo u apoteci: kamen je krhak i eliksir se spravlja od savršeno smvrljenog malahita, sa tačnom dozom po 1 čaši eliksira, kako bi se izbeglo gutanje krupnijih čestica).

Takođe, odličan je detoksikator i može da razrešava mnoge seksualne probleme. 

Čišćenje i punjenje malahita

Oblutci malahita obično se čiste u direktnom kontaktu sa vodom ili mirisima Bendžoan ili Bela kadulja. Puni se izložen na Suncu ili u gomili kvarca.

Naslovni photo: https://pin.it/2qFC5UW

Izvori:

https://boutique.azenty.fr/

– Lična iskustva

***Sve informacije koje se odnose na osobine poludragog kamenja i kristala su date u informativne svrhe. Ove informacije ni na koji način ne predstavljaju dijagnozu ili preporučeni medicinski tretman. One ne zamenjuju konsultacije sa konvencionalnim lekarima. U slučaju zdravstvenih problema, obratite se svom lekaru.

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.