Magijski bubanj

Magijski bubanj se koristi u ponekim prizivanjima, ali se najčešće upotrebljava u ritualnom plesu za prikupljanje energije. Pravi magijski bubanj se zove bodran i jako ga je teško nabaviti. Ali, to je zapravo izdubljeno drvo, presvučeno kožom na jednom ili na oba otvora. Kroz istoriju veštica i magova na našim prostorima, upotrebljavane su razne zvečke, koje imaju potpuno istu namenu i efekat. Zapravo, priroda nam je dala gotovu magijsku zvečku, to je tikva sa drškom (u narodu se zove lejka), čije osušeno seme daje divan suptilan zvuk i ima svoju prirodnu dršku! Lejku treba iscrtati svojim ličnim simbolima, ili je kompletno dekorisati i čuvati za magijske namene.

Predstavlja ženski princip i stoji na zapadnoj strani olatara.

photo by Rabelamia

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.