Kako vedski simboli oblikuju materiju i prostor ili geometrija nevidljivog sveta

Ima li koga ko ne zna priču o „Meduzi Gorgoni“, od čijeg se pogleda sva živa bića pretvaraju u kamen? Zapravo, zmijska Gorgona drevne grčke mitologije je veoma iskrivljena slika „Labud-devojke“, koja je nekada bila predstavljena Grčkoj, iz daleke Hiberboreje.

Ali, kakve veze to ima sa slovenskim simbolima i znakovima?!

Ispostavlja se da je veza najdirektnija! Još od drevnih vremena, Sloveni su koristili svoje simbole kao talismane i amajlije, to je (nadam se) svima dobro poznato. Ali, na koji način preplitanje linija i različitih geometrijskih oblika može imati takvu ulogu i funkciju?! Pomoći će nam drevne grčke legende (da li su zaista grčke?!), drevni slovenski znaci i savremena istraživanja poznatih i priznatih naučnika da odgovorimo na ovo zanimljivo pitanje.

Narodni obrasci (tradicija, običaji, bajke, basne, usmena predanja, folklor, stvaralaštvo roda) su ispunjeni mnogim tajnama. Neke od ovih tajni su nastale mnogo, mnogo pre antičkog doba. Nije slučajno što danas pričamo o Meduzi Gorgoni. Prema mitu, Gorgona je poražena samo time što je susrela sopstveni pogled u ogledalu od kojeg se i sama skamenila. Ali, ako ovu celu priču prevedemo na „jezik energija“, onda se ispostavlja da se u tu svrhu (da bi se odrazilo i uništilo štetno energetsko dejstvo) od davnina koristio meandar. Za meandre se pogrešno veruje da im je domovina antička Grčka. Ne… U iskonskim slovenskim zemljama, pra-postojbinama Slovena, ovaj ukras se pojavio mnogo ranije – pre oko 20 hiljada godina! Treba imati na umu da se i danas svojstva meandara uspešno koriste u savremenoj (priznatoj) nauci.

https://images.app.goo.gl/mkdbNhPWZCzXSzfv6

Ali, da se vratimo na najzanimljiviji fenomen meandara, razmatrajući šta je u stvari bilo koji slovenski obrazac… Šta on predstavlja? Čemu on služi? Koja mu je namena, svrha..?

Naši preci su intuitivno znali da se jezikom ukrasa (ornamenata) sama Priroda obraća čoveku, koja nije ništa drugo do otelotvorenje božanskih sila. U naučnim krugovima se ove sile (snage) obično nazivaju energijama. Savremeni naučnici, naročito kvantni fizičari, odavno su shvatili da energija nimalo i ni na koji način nije bezlična supstanca. A najnapredniji naučni zaključci već ozbiljno govore o oduhotvorenosti energija.

https://pin.it/3rQcrYa

Zapravo, ukras (ornamet) je uzorkovana ligatura, koja se sastoji od naizmeničnih elemenata. I sa latinskog jezika ova reč je prevedena kao „ukras“. Ali, ovo je prilično linearno, prosto i pojednostavljeno shvatanje. Već smo pomenuli više puta da drevni slovenski obrasci često sadrže informacije koje se teško mogu smestiti u pisani red iste veličine. Stoga, mnogi istraživači, ne bez razloga, nazivaju ove ornamente jezikom milenijuma. Ako pogledate strukturu cvetova, listova, drveća, pahuljica i slično, nemoguće je ne primetiti da u svim tim oblicima postoje određena geometrija. Međutim, verovatno jako malo ljudi razmišlja o tome zašto, na primer, cvet ima takav oblik?! Logično je da je isključivo okruglast, ovalan… Ipak, to uopšte nije slučajno.

Svaki cvet ponavlja kroz formu svoju energetsku matricu! Neke od ovih energetskih matrica se čak mogu i videti. To su čuvene figure Chladni (po nemačkom naučniku, fizičaru – Ernst Florens Friedrich Chladni, s kraja XVIII i početkom XIX veka) koji su zapravo portreti različitih vibracija ili zvukova, a ovi portreti zvučnih talasa doslovno su naslikani na pesku. 

https://images.app.goo.gl/ZnAytt1Mp5PansAv8

Tačnije, ove slike su dobijene na vibrirajućoj ploči, na koju je nasipan pesak i preko koje je prevučen luk. Naučnici su primetili da ove figure u velikoj meri ponavljaju dobro poznate simbole i znakove. Još tačnije – ovi znakovi ponavljaju određeni energetski obrazac. Ovo što sada vidite na slici iznad, nije nacrtano rukom umetnika ili nekog tehničara, to je „portret talasnih vibracija“. Fascinantno je da upravo takve crteže, slike i predstave izuzetno često srećemo u drevno-slovenskim obrascima!

Arheolozi neprestano pronalaze znak plodnosti, poznat još iz doba paleolita, koji je nazvan „neobrađeno polje“. Slične slike sa malim varijacijama srećemo više od 40.000 godina – od ornamenata na slici Boginje Makoš (oko 42.000 godina p.n.e.), preko figurica i keramike iz Tripolija, sve do današnjeg ručnog veza. Prepoznatljiv je i osnovni simbol sa osam latica, koji svi Sloveni koriste, i to  svuda, i to takođe traje jako dugo vremena. Zatim, forme koje podsećaju istovremeno na cvet, ali i na indijsku mandalu. Sledeći jako poznat simbol je osmokraka zvezda u centru mnogih formi. Sve su ovo, ništa drugo do simboli drevnih slovenskih obrazaca! Jedan od omiljenih ukrasa ručnog veza na odevnim predmetima slovenskih žena je simbol Boginje Lade. Mnogi istraživači neprekidno rade na istraživanjima ovih pojava. Kada uspevaju da formiraju volumetrijske forme, dobijaju se prava čuda! Tako su u staklenoj kutiji ispunjenoj dimom, pod uticajem zvuka, uspeli da formiraju sasvim prepoznatljive listove paprati!

Sve ovo znači da je naučnicima uspelo da potvrde stvarajuću silu zvuka, utisnuti oblik znakova stvaranja. Međutim, kako se ispostavilo, takvi obrasci ne ostavljaju samo zvučni talas, već i ostale skladne fenomene talasne prirode, a nama je jasno da svaka energija ima talasnu prirodu i da su naši preci stvarajući ovakve obrasce (kroz razne vrste ukrašavanja na primer) imali fascinantnu predstavu o tome šta se dešava u, za nas nevidljivom, svetu energija. Interesantno je da u vreme najsloženijih i najtežih testova (ratovi, kuge, siromašne žetve), žene u Rusiji su vezle običan peškir, obavezno uz pevanje koje je harmonizovalo svet oko njih i isprepletenu životnu, panoramsku težinu.

https://images.app.goo.gl/SFLfNDRF93xGHEFF8

A sada je pravo vreme da se vratimo na meandre. Ovaj ornament su naučnici istraživali pomoću metode magnetne rezonance. Rezultati su zadivili naučnike jer ispada da meandri obezvređuju vrednosnu energiju оd sopstvenog odraza (kao u ogledalu), baš kao što se i spominje isti fenomen u mitu o Meduzi Gorgoni. Spiralni tok meandra, njegova čudna struktura, uzima njegovu formu (formu ogledala), ali na njegovom putu stoji još jedan dvojnik ogledala, nastavak toka reke, još jedan ornament! Rezultat je da se vrednosna struktura anulira, odnosno sama sebe uništava. Danas su meandri objekat mnogih naučnih istraživanja, u želji da se shvate zakoni prirode.

Jedno je potpuno sigurno. Naši preci su od davnina upotrebljavali ovaj simbol, kako za ukrašavanje predmeta koje su koristili, tako i za garderobu i nakit. Jednom rečju, sve što su želeli da zaštite od negativnih energija, ukrašavali su ovim simbolom. Ono što je zadivljujuće, bez obzira za koju se svrhu pravio ovaj simbol, uvek je savršene geometrije i harmočnih proporcija: bez obzira da li je to glinena posuda iz paleolita ili narodna nošnja iz ovog veka.

Šta više, neki naučnici su se fokusirali na viziju slovenskih ornamenata: posmatrajući jednu veliku sliku ornamenata, veličine 2 x 2 metra, kao stereo surround mapu i došli su do zadivljujućih rezultata. Istraživanja u ovom pravcu dovela su naučnike do zaključka da drevni slovenski simboli, pri produženom izlaganju pokazuju pozitivno dejstvo na genom! Određenim autorima je to omogućilo uvod za koncepciju veze strukture DNK sa ritmičkim talasnim kolebanjima različitih ishoda. Ne zaboravimo da bilo koja ligatura sa slovenskim obrascem je, takođe, vibraciona rešetka! Interesantno je što znaci i simboli naših predaka ovladavaju još jednom divnom sposobnošću, a to je da oni (slovenski simboli) dostavljaju informacije najstarijem delu mozga – kičmenoj moždini, gde su sačuvani dubinski kodovi našeg rodnog (rodnog-kolektivnog) razuma. Ovo su potvrdila savremena istraživanja, na primer pomoću bio-rezonantne terapije. Tako su naučnici u jednom naučnom centru ustanovili pojavu efekta učenja (treninga) kada je mozak izložen fiksnim frekvencijama na razne delove velikog mozga, uključujući i kičmenu moždinu. Štaviše, storila se pretpostavka da su ovi simboli (znakovi) uglavnom zabeleženi u memorijskom genomu razuma. Nošenje garderobe i nakita sa ovim simbolima i kontempliranje sa njima, pomaže „uklanjanju grešaka“ u našem genetskom programu. Još jedno svojstvo ornamenata slovenskih simbola je sposobnost uključivanja u stanje meditativnog transa, doprinoseći širenju saznanja. Još jedan vrlo važan element: čovek se više od 80 procenata sastoji od vode, ali voda pamti i na njoj se mogu zapisati (uskladištiti) informacije. Mnogi naučnici su vršili ispitivanja, postavljajući samo vodu u jednoj prostoriji, a u drugoj prostoriji vodu pored koje je neki slovenski simbol (znači pozitivan znak) – rezultat je da voda (pored koje je bio slovneski simbol) stvara kristale adekvatne vibracijama znaka pored sebe. Daljim stabilizovanjem, u vodi se stvaraju savršene šestougaone, geometrijske kristalne strukture.Drugim rečima, zahvaljujući vibracijama slovenskih simbola, iz haosa se stvara savršena harmonija i red! Ispostavilo se da isto takvo dejstvo imaju i slovenski obrazci, odnosno simboli iz ornamenata.

Ne zaboravimo ritam: ritmična izrada ornamenata stvara lekovito oscilatorno kolo, koje harmonizuje sve sisteme čoveka sa kosmosom, prirodom, ritmom Zemlje i univerzumom u celini. Na taj način, garderoba i nakit sa ornamentima slovenskih simbola, ne samo da ima zaštitnu funkciju već i pruža posebno duhovno stanje, učešće u procesima stvaranja univerzuma. Što se tiče usklađenosti sa kosmosom, nije suvišno da se setimo i da obratimo pažnju da neki slovenski simboli „poznaju“ do perfekcije našu galaksiju (Mlečni put), jer je više nego očigledno da podsećaju na našu rotirajuću galaksiju. Ali, ni to nije sve. DNK posmatrana sa strane takođe ima izgled solarnih simbola povezanih u jednu celinu! Ni ovde ne treba zanemariti fenomen precizne ritmičnosti delova DNK, indentičnu sa ritmom simbola na slovenskim ornamentima.

Zaključak još jednog zadivljujućeg eksperimenta iz oblasti mikro kosmosa je pokazao da, kao što znate, bilo koji organizam i mi u tom smislu, se sastoji iz ćelija, a ćelijski okvir iz mikrotubula. Gledajući presek ovih mikrotubula pod elektronskim mikroskopom, vidi se 100 procentno savršena devetokraka zvezda, zvezda Inglija, jedan od drevnih slovenskih simbola, koja se danas koristi kao talisman (amajlija), zapravo ovaj simbol personifikuje prvobitni oganj stvaranja. Na kraju se ispostavlja da se i mi sastojimo iz potpuno indentičnih, takvih struktura…

Začuđujuće je i fascinantno u isto vreme, kako su naši preci mogli da vide i shvate ove nevidljive (golim okom) strukture, ali su ih bez greške „ispisivali“ na ornamente svojih raznih predmeta. Proizilazi da su oni ovladali sposobnošću da vide i „nevidljivi svet“ i da otelotvore svoj uvid kroz simboliku ornamenata. To je za njih bila „otvorena knjiga“ i, konačno, oni su shvatali božansku prirodu simbola i znakova. Zato mnogi od ovih simbola nose imena slovenskih Bogova: Svarog, Lada, Mokoš, Perun, Veles… Zbog svega ovoga uopšte nije čudno što su svi slovenski simboli građeni na principu „zlatnog reza“. To je činjenica koju su relativno nedavno naučnici nedvosmisleno utvrdili.

Savremenim naučnim metodama je ustanovljeno da slovenski narodni ornamenti poseduju sledeća dejstva:

HARMONIZUJU SVE SISTEME I ORGANE U ČOVEKU;

POBOLJŠAVAJU NJEGOVO ZDRAVLJE;

POVEĆAVAJU PSIHOLOŠKU STABILNOST.

U jednom istraživačkom centru u Rusiji je ustanovljeno da najupotrebljavaniji ritmički vez na ornamentima slovenskih pojaseva (kaiševa) odgovara frekvenciji od 15 Herca a to je frekvencija sunčeve fuzije! Ustanovljena je, takođe, veza između ritma konkretnih ornamenata sa uticajem na sisteme i organe čoveka. Obrađeni su, ispitani i dokazani uticaji raznih konkretnih simbola i njihovo blagotvorno i isceliteljsko svojstvo. Privešćemo kraju ovu vekovima zaboravljenu istinu, jednim od zaključaka naučnika da: takvi simboli promovišu i pospešuju normalizaciju rada hipotalamusa (deo međumozga) i uopšte velikog mozga. I još jedno svojstvo slovenskih narodnih ornamenata: oni pomažu čovekovom organizmu da se izbori sa patogenim supstancama i, ukoliko su dospeli u čovekov organizam, da ih izbaci iz tela preko izlučevina. Na osnovu ispitivanja koja su sprovedena u veoma toksičnim, industrijskim regionima, osobe koje su u dužem vremenskom periodu imale konstantno slovenske simbole na sebi (garderoba, nakit i slično) su u 70 posto slučajeva nakon kratkih pojava simptona na „čudan“ način u potpunosti ozdravljivale! Nije uopšte tajna da su neki ljudi u oblastima Rusije, koji su zbog katastrofe bili izloženi radijaciji, „bili imuni“ na radijaciju, shvatate, to su bili seljaci i zemljoradnici koji se nikada kroz istoriju nisu odrekli svoje narodne nošnje, odnosno svojih narodnih ornamenata! Ostali, koji su na istoj udaljenosti od katastrofe, ili dalje, a živeli su savremenim stilom u smislu neupotrebljavanja simbolike predaka, nisu imali sreće ni malo…

Za sam kraj, evo NAJVAŽNIJEG SVOJSTVA simbolizma slovenske ornamentike: slovenski simboli obezbeđuju komunikaciju sa memorijom gena. Pri dužoj upotrebi, aktiviraju genske informacije, odnosno, RODNE KODOVE. Naučnik, koji je učestvovao u mnogim gore pomenutim istraživanjima, Vilen Komisarov, ovo objašnjava na sledeći način:

„Talasne oscilacije različitih frekvencija, koje emituju različiti ornamenti (simboli), ulaze u rezonancu sa odvojenim odeljcima DNK u kojima se nalazi genetska memorija. Ti odeljci su sposobni da reaguju na različite tipove uzbuđenja. Ako je talasna struktura ornamenta bliska strukturi DNK, to može aktivirati „spavajuće“ gene, a buđenje „pamćenja predaka“ (generička memorija) u ovom slučaju se realizuje vizuelnom slikom.“

Uopšteno, može se izvesti sledeći zaključak: narodni ornamenti (obrasci sa slovenskim simbolima) imaju veoma kompleksan efekat, istovremeno štiteći fizičko telo i psihičko zdravlje čoveka i NJEGOVOG POTOMSTVA! Mi smo danas samo dodirnuli tradiciju i znanje koje nam je ostavljeno u nasledstvo: drevni ornametni zaista su sposobni da prave čuda. Smatra se da je platno iz domaće radinosti (istkano i zatim ukrašeno vezom) oličenje manifestacije sveta! Što će reći:

„Kada vezem (iscrtavam, slikam) slovenske simbole, ja sam tada uvežena (iscrtana, naslikana) ligatura i ornament, to je već informacija iz sveta PRAV, koju vezilja (crtač, slikar) dobija kao nagradu od Belih Bogova…“

Danas je, konačno, velika prilika slovenskim naučnicima da detaljno objasne svojstva i efekte simbola slovenskih naroda kako bismo smo se sreli sa mudrošću naših Pra-roditelja, koji su od davnina gledali na svet kao na jednu nedeljivu celinu, a na simbole kao na sredstvo komunikacije sa kosmosom i mikrokosmosom. Znanja naših predaka postaju sve aktuelnija i traženija… Energetsko-informaciona zaštita samog sebe i svojih sopstvenih saznanja je postala najvažniji aspekt duhovnog razvoja čoveka.

SRPSKI ORNAMENTI: https://images.app.goo.gl/cTHc3zsw8ZHwt9tSA
RUSKI ORNAMENTI: https://images.app.goo.gl/x2ZcLmWKL1zkQQwQA
HRVATSKI ORNAMENTI: https://images.app.goo.gl/kwcNNtuLUpsTQJaP9
Fotografija: Rabelamia

Zato, ja svaki dan istražujem i sakupljam nova znanja, koja mogu pomoći i vama i meni da upoznamo svoje pravo, sjajno poreklo, da shvatimo da svi potičemo od istih pra-roditelja, Belih Bogova. Da se uzdignemo iznad trivijalnosti tamnih sila, koji nas sve više guraju u ropstvo putem milion instrumenata savremenog, globalnog sistema u kome živimo.

Ja se ne odvajam već neko vreme od svojim amajlija sa slovenskim simbolima… Probajte i vi, napravite ih sami. Verujem da je jedini način oslobađanja od ropstva buđenje naše svesti, a osim upornog rada na sebi, eto, imamo naše sjajne slovenske simbole, koje treba samo da nosimo i oni će sami vibrirati za nas…

 

 

Naslovna fotografija: https://images.app.goo.gl/VAFfDx4HwjaCcvfV7

Izor: https://youtu.be/jfB6U5RPe4c

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.