7 PRIRODNIH SPOSOBNOSTI, 7 TALENATA ILI 7 DAROVA

Ako ste već rešili da postanete ispunjenja i pre svega zdrava osoba, ako ste rešili da postanete moćna osoba, prava veštica, upravo sada je trenutak da počnete sa pravim radom na sebi. Kontrola nad svojim telom, uravnoteženost svih energetskih delova svoga tela je osnovni preduslov za normalan i zdrav život, a ako želite da postanete bela veštica – ovo je apsolutno neophodan korak! Dovođenje svog tela u apsolutno harmonični ritam i vladanje svojim sopstvenim energijama je uslov za vladanje silama u magiji…

Kako razviti vaših 7 darova (od Stvoritelja datih), 7 talenata, 7 prirodnih sposobnosti da bi ste bili sposobni da praktikujete belu magiju? Da biste postali afirmisana veštica (afirmisani mag) najbolje je raditi sa mentorom, koji će vas voditi i učiti korak po korak sve do finalne inicijacije. Međutim, mnogi ljudi su pravi solisti, lakše rade i brže savladavaju tehnike (bilo koje) ako rade sami ili žele da u tajnosti rade i pripremaju se. Ja se potpuno sležem sa svakim stavom, jer ništa nije niti nemoguće niti toliko teško da ne možete sami da prođete kroz ceo proces. Znači, ukoliko iz bilo kog razloga želite da sami „dignete“ (probudite, aktivirate) svojih 7 talenata, potpuno je svejedno da li iz razloga harmoničnog zdravlja ili da bi ste bili sposobni za finalnu samoinicijaciju u veštičarenje, zaista je neophodno da se ozbiljno posvetite svom zdravlju, odnosno čakrama.

Najvažnije je da imate puno STRPLJENJA, jer od vašeg stanja, „forme“, direktno zavisi uspeh svih vaših budućih aktivnosti. Još jednom napominjem, nije dovoljno samo rešiti da ćete nešto uraditi (biti zdravi, trenirati, postati vegetarijanac, baviti se jogom, posvetiti se sebi, postati veštica, zaposliti se, završiti fakultet ili bilo šta drugo), nije dovoljno ni zamahnuti čarobnim štapićem, morate se ozbiljno posvetiti tome, ozbiljno savladavati svaku fazu jer su očigledno sa valjanim razlogom pred vama. Definitivno je da svako ko želi da se makar malo pomeri iz ovog dosadnog, mučnog, materijalnog i trodiomenzionalnog sveta, mora najpre da ovlada i da gospodari svojim prirodnim sposobnostima, kako bi bilo moguće postići različita stanja svesti. Niko nije toliko naivan da pomisli da može ovladati vrlo teškim tehnikama, kao što su vidovitost, spiritualnost, veštičarenje, astralna putovanja, džinas stanja i slično, samo čitajući razne priručnike! To je nemoguće… Inače bi planetom Zemljom, danas hodali samo čarobnjaci! Ovladavanjem prirodnih darova, može se postati kanal-provodnik između duhovnih sila kosmosa i telurizma, što daje neslućene mogućnosti za razne druge, istinske moći! 

Ovih 7 prirorodnih sposobnosti, ovih 7 darova, oni već postoje u nama, ali su zakržljali, učaureni, potpuno neiskorišćeni i na putu za degeneraciju. Reč je o malim, ali ekstremno moćnim vrtlozima u čoveku, reč je o ČAKRAMA. To su naši izvori ekstra-senzorne snage, koja je neophodna za budući magijski rad ali i za nesmetan rad svakog organizma generalno. U suprotnom se ne stiže nigde, to je kao da se neko napreže da pokrene automobil bez trunke benzina, kao da klikće daljinski upravljač televizora, sa žarkom željom da ga uključi, ali televizor nije uključen u struju! Tako je u životu uopšte – tako je i u magiji, kao i u svim drugim okultnim naukama i naukama o tajnama prirode. U istočnjačkoj medicini i filozofiji, koja je davno pre zapadne otkrila „da je sve energija“, čakre su ustanovljene i priznate već hiljadama godina, a danas se sve više ovaj pristup uvažava i u zapadnoj kulturi i (para)medicini. Čakre su energetska središta, transformatori energije koji naše telo povezuju sa univerzalnom kosmičkom energijom. Čakre ovu energiju upijaju, razlažu i kroz energetske kanale (meridijane) šalju u žlezde sa unutrašnjim lučenjem, u nervni sistem i u krv. Iako ih postoji više, govorićemo o sedam glavnih čakri, koje su smeštene u sredini tela, raspoređene su odozdo prema gore, na kičmi, tako da (ezoterijski rečeno) svaka sledeća čakra podrazumeva viši nivo postojanja. 

photo: https://pin.it/46F4NKX

Grafički posmatrano, čakre su valjkasti vrtlozi koji se okreću velikom brzinom u smeru kazaljke na satu i transformišu energiju. Svaka čakra je druge boje, koja je povezana sa frekvencijom energije koju transformiše. Čovek je zdrav ako su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije. Što više energije protiče kroz čakre, čovek je zdraviji. Ako čakra ne može da apsorbuje energiju, onda je blokirana i pojedini delovi tela nisu snabdeveni dovoljnom količinom energije. U tom slučaju, usled nedostatka napajanja tela životnom energijom, postepeno nastaju bolesti ili različite psihičke poteškoće. Sada shvatamo da je ispravan rad čakri neophodan za svako ljudsko biće koje želi da bude zdravo, a van svake diskusije je činjenica da je nemoguće ozbiljno se baviti bilo kojom duhovnošću ukoliko se najpre nije obavio (i konstantno se obavlja) ozbiljan rad na funkcionalnosti čakri.

Na nama je da vratimo svoje čakre u normalnu funkcioju, da obezbedimo nesmetan, dovoljan protok energije, a time se dobijaju i extra-senzorne moći.

 

Čakre

Čovek predstavlja kopiju svemira, on je zapravo mikro-kosmos. On se sastoji od trojstva koje je telo, um i duša. Nikada nemojte da mešate duhovno telo sa fizičkim telom od mesa… Pravi delovi duhovnog tela su čakre i njihovo zračenje čini duhovno telo ili Auru. Um je samo medijum koji posreduje između duše i tela, a duša je božanski deo čoveka.

Čovek je zarobljenik mnogih reinkarnacija, koje imaju za cilj da se on razvije u stanje koje nazivamo „božanskim“. To je moguće samo i isključivo kada je potpuno dezintegrisan njegov životinjski ego, a onda će se prebaciti u jedan drugi svet, koji neko zove raj ili nirvana, sve zavisi od njegove kulture i religije. Naše fizičko telo je jednostavna realnost, koju naša čula doživljavaju racionalno i odmah. Iza opipljive realnosti postoji još jedna, suptilnija stvarnost, manje opipljiva ali se direktno ispoljava svojim delovanjem na fizičko telo. Baš kao što naš um radi svesno i nesvesno, naše telo reaguje fizički i energetski. Ova energija, PRANA ili kosmička energija, je kamen temeljac našeg postojanja, kodirana u smislu holističkog pristupa ljudskom biću. Da bismo u potpunosti doživeli svoje potencijale i ekstra-senzorne sposobnosti, sva energija mora da teče kao fontana preko kanala, centralizovanih u energetskim točkovima – čakrama. U ovome nema baš nikakvog okultizma, niti je potrebno da budete sledbenik tantrizma ili budizma da bi ste probudili i otvorili čakre.

Glavnih energetskih točkova, čakri, ima sedam i njihovo aktiviranje, pročišćavanje i uravnoteženje je ključ za razvoj naših psihičkih sposobnosti i dolazak u harmoniju sa našom božanskom prirodom:

  1. MULADHARA (ili korenska čakra)
  2. SVADHISHTHANA (ili sakralna čakra)
  3. MANIPURA (ili solarna čakra)
  4. ANAHATA (ili srčana čakra)
  5. VISHUDDHA (ili grlena čakra)
  6. AJNA (ili treće oko)
  7. SAHASRARA (ili krunska čakra)

MULADHARA

https://pin.it/3hckdr9

MULADHARA je čakra broj jedan, bazna čakra, nalazi se između polnog organa i anusa, u neposrednoj blizini kičme. Ona je koren našeg drveta života. Ona animira sve ostale čakre i hrani ih ujednačeno kao fontana. Jedino ona poseduje energiju kojom može aktivirati ostale čakre. Na neki način možemo je uporediti sa usijanom magmom iz središta zemlje, jer i ona ima svoje erupcije „vulkanske“ energije. Upravo ovde spava, uvijena tri ipo puta, naša Kundalini, naša božanska Majka. O njoj ćemo govoriti dodatno neki drugi put, ali važno je da ova čakra ima zaista fundamentalnu funkciju u energetskoj šemi čoveka. 

Korenska čakra ima direktan uticaj na fizički, materijalni život: finansijsko stanje, karijera, kuća, fizička bezbednost, egzistencijalne potrebe, imetak i tako dalje. 

https://pin.it/1BHLRxB

SVADHISHTHANA

SVADHISHTHANA je druga čakra, sakralni centar, nalazi se ispod pupka ili tačnije rečeno na pola puta između pupka i korena kičme. „Vazduh izaziva vatru!“ – kažu Kinezi, zato što je ovo mesto gde naša duša ulazi i izlazi u trenutku transa. Zato je vrlo bitno naučiti da se diše iz stomaka, na ovaj način se ova čakra dodatno hrani spoljašnjom energijom. Stomak je prva kolevka nerođenog deteta, vodena kolevka, stoga je vodena vokacija ove čakre očigledna. Voda je element Yin, koji se odnosi na Mesec, i ovde se uravnotežuje naša intuitivnost, inspirativnost i kreativnost, a za sve koji se bave divinacijom, ova čakra je od specijalne važnosti.

Sakralna čakra ima direktan uticaj na potrebe za fizičkim zadovoljstvima: hrana, piće, seks, izazove raznih vrsta, ali i na razna stimulativna i opojna sredstva, kao i na ritam spavanja, telesnu težinu, visinu i, generalno, opsesije o estetskom izgled

MANIPURA

https://pin.it/5Y93zj6

MANIPURA ili solarna čakra je treća čakra i nalazi se u regionu solarnog pleksusa. Svaka osoba, kada doživi emocionalni šok, stavlja ruke upravo na solarni pleksus, kao da želi da ga zaštiti, jer to je mesto gde „pucamo“, to je mesto gde „boli duša“. Ova čakra je rođak vatri, a najveća živa vatra je Sunce. Ko što Sunce (u fizičkoj, trećoj dimenziji) obasjava svet i omogućuje nad da vidimo sve oko nas, tako nam i manipura osvetljava spoljašnjost i promoviše kontakt i komunikaciju. Jednom razvijena čakra solarnog pleksusa, daje nam moć telekineze. Na suptilnom nivou, dobija se moć komunikacije sa raznim entitetima i duhovnim bićima. 

Solarna čakra ima direktan uticaj na osećanja koja se tiču moći, straha, opsednutosti, zabrinutosti, ugroženosti, kontrole.

https://pin.it/45NJVmo

ANAHATA

ANAHATA je četvrta, srčana čakra. Nalazi se u predelu srca, tačnije u centru grudi. Ona je sedište naše duše. Očigledno, to je čakra ljubavi, ali kad kažemo ljubav, misli se na sve vrste ljubavi: ljubav između muškarca i žene, prema deci, roditeljima, rodbini, prijateljima, neraskidivim drugarstvima, ali i božanska ljubav, kosmička ljubav, ljubav prema svim bićima i svim elementima Kreacija. Postoje i čakre na rukama i, kada se srčana čakra projektuje kroz čakre ruku onda se sposobnost intervencija strostruko uvećava i, zato se sa punim pravom kaže da ovo čakra „čuda“.

Srčana čakra ima direktan uticaj na ljubav, veze (sa svim bićima koje poznajemo i ne poznajemo), međusobne odnose, praštanje i tako dalje.

VISHUDDHA

https://pin.it/93pkFiw

VISHUDDHA je peta čakra, nalazi se u predelu Adamove jabučice i zato je zovemo grlena čakra. Ova čakra je neka vrsta „energetskih usta“, ona je usko povezana sa ličnim izražavanjem i njeno potpuno uravnoteženje daje nam dar izgovaranja „magičnih reči“. Kada kažemo lično izražavanje, ne misli se samo na verbalno izražavanje i umeće retorike, misli se na kompletno izražavanje jedne ličnosti i svih njenih talenata. Dakle, kroz ovu čakru pristupamo eksternalizaciji našeg unutrašnjeg sveta. 

Grlena čakra ima direktan uticaj na pričanje, pevanje, pisanje, umetnički rad, podučavanje, usmeravanje duhovnih snaga, kao i sve molbe upućene mentalno drugim bićim a ili Bogininji, Bogu. 

https://pin.it/1xdiNbt

AJNA

AJNA je šesta čakra, a njen omiljeni naziv je „treće oko“. Nalazi se između obrva. To je vaše unutrašnje oko i ono gleda na vas, oko istinskog bića ili vašeg višeg bića. Treće oko je okrenuto KA vama, jer je U VAMA sve. Ne postoji ništa drugo osim onoga što vam je u mislima i na srcu, spoljašnji  (materijalni) svet je odvojen od vas i on je samo iluzija. Sublimirajući njene aktivnosti možemo reći da ona kontroliše „glavu“ energetske zmije (Kundalini), koja se spiralno penje od prve čakre i objektivno uređuje njene vrline. Potpunim uravnoteženjem ove čakre dobija se moć vidovitosti.

Treće oko ima direktni uticaj na misli i na osećanja o budućnosti, prošlosti i postojanju bića u drugim dimenzijama. 

SAHASRARA

https://pin.it/dqJa9di

SAHASRARA je sedma ili krunska čakra. Nalazi se na vrhu glave, baš iznad fontanele i omogućuje vezu sa vašim duhovnim vođom. Ona je memorija svih prethodnih života i karme. U hrišćanstvu, ova čakra je predstavljena oreolom, koji je tik iznad glave, što je i logično jer je krunska čakra jednim delom izvan fizičkog tela. To je golub Duha, čija su krila na vrhu Drveta Života. Ona je savršena ilustracija univerzalne svesti, božanske svesti, kolektivne podsvesti, objektivne istine i u transcedentnom delovanju sa ostalim čakrama – otvara nam vrata ka Kraljevstvu nebeskom (kosmičkom). 

Krunska čakra ima direktni uticaj na misli o Bogu, religiji, duhovnosti, božanskom vođstvu i (ne)voljnosti za primanje poruka iz drugih dimenzija. 

https://pin.it/1o3ybiL

Postoje i čakre ruku, stopala, ramena i kolena, ali o njima nećemo u ovom postu. U ovom trenutku za nas je najvažnije da aktiviramo i uravnotežimo osnovne čakre da bi naš dalji trud imao efekta. Pročišćavanje i uravnoteženje čakri se u istočnjačkim kulturama radi isključivo meditacijom. Međutim, sigurno je da se i vizuelizacijom postižu izvanredni rezultati. Ja se najčešće služim vizuelizacijom i matranjem (sa elementima meditacije na početku i na kraju), jer na ovaj način mogu da uravnotežujem svoje čakre baš uvek i na svakom mestu, bez posebnih priprema. 

U sledećem postu predstaviću vam kako da potpuno sami dovedete svoje čakre u savršeni balans, kako da stavite svoj organizam u potpunu harmoniju, kako da ovladate svojim energetskim resursima i postanete moćna osoba, radeći na sebi kada hoćete, koliko hoćete i gde hoćete. Bez pritiska, besplatno i smireno… Ne obećavam da će biti lako, jer nije, ali nije nedostižno. Vaše unutrašnje biće je predivno i božansko, vredi se potruditi za njega…

Naslovni photo by Rabelamia

Izvori:

– Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.