3 VELIKA ZAKONA MAGIJE

Postoje 3 Velika zakona magije, kojih sve veštice, magovi i njihovi šegrti moraju da se pridržavaju, ukoliko žele da izbegnu kontra-efekte svojih čarolija i raznih ritualnih delanja. To su Zakon belega, Zakon Analogije i Zakon žetve. 

Zakon belega

Svi mi odlično poznajemo osećaj pripadnosti jednom mestu, jednoj osobi, pa čak i određenoj boji ili karakterističnom mirisu. Ova osećanja vam vraćaju uspomene (prijatne ili neprijatne), obuzima vas osećaj blagostanja ili nelagodnosti, proizvode u vama emocije koje vas teraju da se smejete ili plačete, u trenutku vas mogu premestiti u stanje melanholije ili sreće. Zagledajmo se u prirodu…

Drvo beleži svoje postojanje godovima, uklesanim u njegovom stablu, a živa bića ostavljaju trag svog bitisana na Zemlji transformišući se u fosile. Drevne civilizacije su nam ostavile mnoge tragove i monumentalne spomenike svoga postojanja, arheolozi današnjice ne prestaju da istražuju njihov život…

photo: https://pin.it/15xRcdQ

Sve ovo je veoma konkretno i opipljivo, ali postoje i nematerijalni tragovi (belezi) njihovog postojanja i, stoga ih je mnogo teže shvatiti. Događaji, ljudi i mesta ostavljaju neprimetne ožiljke u oku, a naša duša ih registruje i beleži, bez naše realne svesti o tome.

Kao što smo mi pod uticajem našeg okruženja, ne smemo zaboraviti da i mi, po analogiji stvari, ostavljamo tragove na naše okruženje, kako na ljudska i druga živa bića, tako i na predmete koje dodirujemo ili samo gledamo. Mesta u kojima živimo su bukvalno prožeta našim životom i svime što ga sačinjava, našom srećom, radošću, tugom, našim mislima, jednom rečju svime što smo mi, zajedno sa svim našim osećanjima, akcijama i reakcijama. Potrebno je istinski razumeti da belege koje ostavljamo su najpre ispisani u nama samima, od dana našeg rođenja, a onda oni rastu i razvijaju se godinama, u zavisnosti od toka događaja  na putu našeg postojanja. Stoga smo SVI lično odgovorni za svoje postupke, ali smo takođe odgovorni i za svoje misli i osećanja. Dugoročno posmatrano, destruktivne misli i negativna osećanja nas čine senkama punim gorčine, dok nas pozitivne misli koje sejemo stazama našeg života čine ljudima vrednim sećanja : nasmejanim, vedrim i veselim.

Shodno tome, neophodno je početi što je moguće pre, sejati „dobro seme“ u svom neposrednom okruženju i svuda gde se boravi; time se obezbeđuje svetla i spokojna budućnost i poštuje u potpunosti Prvi veliki zakon – Zakon belaga.

Zakon analogije

Vrlo često čujemo frazu „Pomozi sam sebi, pa  će ti i nebo pomoći!“. Ovu frazu je moguće primeniti u svim životnim okolnostima. Iako svako od nas ima bezbroj prilika da je praktično realizuje u raznim životnim (ne)prilikama, ipak je neohodno da zaista razumemo kako ona funkcioniše i kako se primenjuje.

Svako ljudsko biće emituje u veoma širokom spektru (kako zemaljskom, tako i nebeskom) vibracije, koje lete i traže sebi slične, da se sa njima ujedine i time pojačaju svoju moć! To praktično znači da, ukoliko neko emituje negativne vibracije (nezadovoljstvo, nespokoj, bes, mržnju, očaj, razaranje, pustoš), on je poslao poziv istorodnim negativnim vibracijama, koje će se (sasvim sigurno) vratiti uvećane, snažnije i moćnije da ga (hteo on to ili ne) unište i dokrajče! Naprotiv tome, ukoliko emituje pozitivne vibracije (razumevanje, shvatanje,k radost, veselje, optimizam, kreativnost), on je poslao poziv istorodnim pozitivnim vibracijama, i one će se sa sigurnošću vratiti uvećane, snažnije i moćnije, da oplemene i ulepšaju njegov život. Veštica ili mag (naravno, i svi ostali ljudi) koji emituju pozitivne vibracije, osim što sebi ulepšavaju i olakšavaju život, u isto vreme poštuju i Drugi veliki zakon – Zakon analogije. 

Zakon žetve

U magiji se ovaj zakon popularno zove „efekat bumaranga“ i, vizuelizujući ovu sliku, efekat je potpuno jasan. U našim krajevima je poznata krilatica „Kako seješ – tako i žanješ!“, što je po meni još verniji prikaz i pravilna identifikacija opšte ideje ovog zakona. Princip je jednostavan: volite i … bićete voljeni; povređujte ljude i… bićete povređeni; kradite i… bićete pokradeni; poklanjajte i… dobijaćete poklone itd.

Ovaj fenomen se manifestuje kroz vizelne gestove (pogledom), fizičkim gestom (potezom), rečju, ali i osećanjima, kao što su zavist, mržnja, pakost, ljubav, sreća, spokojstvo… Najdramatričnije je kada se šalje mržnja i ogorčenost, na žalost, ona ne završi uvek kod „prave“ osobe (kod osobe kojoj je mržnja namenjena), postiže se efekat „udarca mečem u vodu“, postiže se ništa osobi kojoj je ova tegobna emocija namenjena! Ali, ne sme da se zaboravi da će ovaj akt ipak na kraju završiti kod nekog i povrediti ga, jer se energija koju smo poslali neće smiriti dok ne nađe utočište u nekome, obično je ta osoba „ni kriva ni dužna“ ali je u neposrednoj blizini!

Najdramatičnije je kada se šalje mržnja i ogorčenost, na žalost, ona ne završi uvek kod „prave“ osobe  (kod osobe kojoj je mržnja namenjena), postiže se efekat „udarca mačem o vodu“, postiže se „ništa“ osobi kojoj je ova tegobna emocija namenjena. Ali, ne sme da se zaboravi da će ovaj akt ipak na kraju završiti kod nekog i povrediti ga, jer se energija koju smo poslali neće smiriti dok ne nađe utoćište u nekome, obično je ta osoba „ni kriva ni dužna“, ali je u neposrednoj blizini. 

Naravno, efekat ovog zakona nije uvek momentalan, ponekada je potrebno i nekoliko godina da „požnjemo ono što smo sejali“, ali je sasvim sigurno da će nam se efekat vratiti. Stoga je od velike važnosti da se ozbiljno shvati da treba „sejati“ samo ono što želimo da „žanjemo“ u našim životima! 

Kažu da savršenstvo nije od ovog sveta, i jeste tako, ali uvek ima prostora da ovaj naš svet usavršavamo i poboljšavamo. Ovo je za veštice i magove pravi ispit savesti, iskrenosti, dobrote i poštenja. 

Najbolji savet je: NE ČINI DRUGIMA ONO ŠTO NE ŽELIŠ DA DRUGI ČINE TEBI!

I nikada ga nemojte zaboraviti… To je najbolji način da naše akcije, gestovi, namere, vibracije i talasi ostanu pozitivni i konstruktivni, a nagrada za ovakav stav prema životu će kroz Zakon žetve učiniti naš život srećnim i spokojnim. 

Ma koliko vam se činilo da su predthodni zakoni slični, ipak su vrlo osobeni  i vrlo važni svaki za sebe.

Molim vas, da ih dobro razumete i istinski prihvatite, jer je to jedini način da sebe učinite dobrom osobom, a samo dobra osoba može da čini dobro drugima!

photo: https://pin.it/6vEa2Gv

naslovni photo: https://pin.it/6vEa2Gv

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

BOG DAŽBOG

Slovenski Bog Dažbog je bog Sunca, davalac toplote i svetlosti. Njegovo ime možete čuti u najkraćoj molitvi ikad, koja je

Pročitaj više »

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.