13 VEŠTIČIJIH SAVETA

1 i najvažniji savet je upoznati samu sebe, potpuno dezintegrisati Ego! Najjednostavnije rečeno, da bi smo upoznali druge, moramo najpre sebe dobro da poznajemo. Na primer, ukoliko želite da pomognete nekome da se oslobodi nekog psihološkog defekta, a vi sami niste uspeli da ga se oslobodite, nemate nikakve šanse da pomognete toj osobi. Vaš Ego je vaš najveći neprijatelj, on je skup svih vaših psiholoških defekata. Kako koji defekt pretvarate u kosmisčku prašinu, tako ćete da napredujete u svim segmentima vaše umetnosti magije, kao i vaše lične autorealizacije. Ego mora da nestane u potpunosti, jer je naš predmet istraživanja samo i isključivo objektivna istina.

3 su puta kroz magiju: ispravan, neispravan i put neznanja! Zato, upoznaj umetnost magije! Morate zaista znati i isntinski razumeti šta radite! Pre nego što krenete u ritual, morate sebi postaviti mnoga pitanja: da li je ovo pravi dan za ritual, da li je dobar odabir bajalica, da li posedujete sve neophodne sastojke, i najvažnije pitanje: da li uopšte treba (ili da li je vredno) raditi taj ritual?! Na primer, ako imate razmirice sa vašim partnerom, dajte malo vremena svemu tome, možda se vaš odnos sam stabilizuje! Naravno, ukoliko to stanje predugo traje – delajte…

Veštica uči, stalno uči! Sve se samo kaže: učite stalno i neprekidno! Magija je toliko velika i raznolika, toliko šarena i bogata, prava riznica znanja, njenim saznanjima nema kraja… Ovo se odnosi i na komplementarne filozofije života, svuda možete učiti, ponekad i na pogrešnim stavovima drugih… Stalno učite i usavršavajte svoju umetnost.

Esencijalno je važno da se znanje murdo koristi! Nemojte zloupotrebljavati svoje moći, morate ih koristiti isključivo u ispravne svrhe, jer u suprotnom – one će se okrenuti protiv vas. Neka vam stalno u glavi Zakon žetve (Zakon bumeranga, u našim krajevima je poznata krilatica „Kako seješ – tako i žanješ“, što je još verniji prikaz i pravilna identifikacija opšte ideje ovog zakona).

Šta je vaša stabilnost i vaše sidro sidro u mutnim vodama, kada radite protiv mračnih sila? Vaša istinska mentalna i duhovna ravnoteža. Zato, potigni ravnotežu! Od vas se očekuje da postignete istinski balans u sebi, princip Yin-Yang, jer mnogo puta će mnoge sile pokušavati da vas destabilizuju, da se poigraju sa vama i izigraju vas na kraju. Ukoliko ste u čvrstoj ravnoteži i ako je vaše mentalno u savršenom balansu sa vašim duhovnim, vi ćete biti nepobediv protivnik.

Ti si izvor mudrosti za svet oko sebe, zato pazi na svoje reči! Nisu prazne priče da reč može da povredi od šamara. Naročito je opasno kada veštica ne pazi šta izgovara, njena obična nesmotrena rečnica, može se preokrenuti u kletvu. Okrenite jezik sedam puta pre nego što bilo šta izgovorite, neka vaš um gospodari vašim jezikom, a ne obrnuto.

I na svoje misli! Čak i ako ne izgovorite loše misli, ako se one samo vrzmaju u vašoj glavi, i to je protivno praavilima magije. Isti je efekat veštičijih misli kao i njenih reči, one u sebi nose dirigovanu energiju. Zato, neka vaša svest gospodari vašim umom, a ne obrnuto.

Čaroban je ovaj život, zato mu se raduj! Ne propustite ni jednu priliku da slavite činjenicu što ste živi, niko ne očekuje od vas, niti je prikladno da pravite bučne proslave svakog dana, ali relaksirajući vikend, prijatno veče u krugu dragih ljudi, ili iskrene misli zahvalnosti ispred vašeg zidnog oltara, kupanje u moru ili piknik u prirodi – sve je to Oda radosti životu! Smejte se iskreno i od srca, pevajte i igrajte kad god to poželite.

I treba da postaneš JEDNO sa ciklusima Zemlje! Ovde je sve rečeno u jednoj rečenici, potrebno je da doživite i istinski osetite cikluse naše planete, njenu energiju i način na koji se transformiše kosmička energija na našoj planeti, kroz Točak života.

Jednako čuvaj prirodu i sve što je u njoj! Kao neko ko svoje moći i znanja crpe iz prirode, mi smo direktno pozvani da se borimo za očuvanje kompletnog biljnog i životinjskog sveta ove planete. Niko od vas ne očekuje da osnujete svoju „zelenu stranku“, ali svojim primerom i delovanjem treba da pokažete kako se čuva Majka priroda. Brinite o životinjama. Umesto da bacate višak hrane, nahranite neku životinju, sprečite komšiju da maltretira svog kućnog ljubimca, zasadite biljku kad god i gde god možete, ne zagađujte, reciklirajte, i tako dalje…

I ne zaboravite, da bi smo bili u stanju da što duže budemo korisni sebi i drugima, moramo da imamo naviku da brinemo i čuvamo svoje fizičko telo. Možete se baviti bilo kojom fizičkom aktivnošću, koja vama lično najviše odgovara, a toplo preporučujem Yoga vežbe. Još više morate da brinete o svom duhovnom stanju, to je vaše osnovno sredstvo magije. Meditirajte najmanje jednom nedeljno (ako već ne možete svakoga dana) i to maksimalno moguće vreme. Takođe, toplo preporučujem Runske vežbe sa mantranjem, jer istovremeno radite i na telu i na duhu!

Hrani se i diši ispravno! Disanje je vrlo važno u životu svakog ko želi da putem meditacije postigne određena stanja svesti. Takođe je bitan element u procesu koncentracije, vizuelizacije, akumulacije energije, momentalnog eliminisanja neželjenog osećanja itd. Pravilna ishrana je odličan početak dobrog načina života. Vegetarijansto vam preporučujem od srca, ali ukoliko vam to ne odgovara, jedite i meso ali vodite računa da ga dobro uravnotežite sa povrćem. Većina veštica i magova su vegetarijanci (upotreba namirnica biljnog porekla: širok spektar žitarica, mahunarki, voća i povrća, eventualno mlečnih proizvoda i jaja ali bez životinjskog mesa uključujući i ribu), poluvegetarijanci (vegetarijanstvo sa povremenom upotrebom belog i ribljeg mesa), makrobiotičari, vegani… Ali, pazite, ni od kakve koristi je da mučite svoj organizam, postoje prirodne potrebe vašeg organizma kao i neophodne namirnice za, na primer, određenu krvnu grupu ili Rh faktor određene krvne grupe i treba ispoštovati ove potrebe organizma ukoliko želite da funkcionišete u punoj formi i bez zdravstvenih problema. Dakle, dobro proučite šta je neophodno baš za vas i za vaše normalno funkcionisanje, generalno se pridržavajte toga, a odreknite se svih preterivanja u smislu količine hrane i hrane koja vas „usporava“ ili je nepotrebna vašem organizmu. Obavezno je da napomenem da treba biti krajnje umeren sa alkoholnim pićima, mnoge veštice upotrebljavaju samo sokove, voćna vina i mlečne napitke. Pušenje nije uopšte preporučljivo a sve vrste opijata i droga su strogo zabranjeni! Od bolesnog tela ili duha, nećete imati nikakvu korist, naprotiv, potpuno će vas usporiti i osujetiti u svim vašim nakanama, a umetnost magije je onda daleko hiljadu svetlosnih godina..

Srcem i dušom poštuj Boginju i Boga! Zahvalite se božanstvima za sve što su vam dali ili do čega su vas doveli. Lepo je, da uvek posle postignutog efekta ili savladane tehnike, izvedete jedan mali ali kompletan i konkretan ritual Zahvalnosti.

Ako se pridržavate ovih 13 saveta, na odličnom ste putu za dobru,belu vešticu !

Vaša je odgovornost za svako vaše delo!

Empatija nije dovoljna, računa se sve što je delo ili misao!

Težak će biti put!

Ali, nagrada će biti veličanstvena!

 

 

Naslovni photo by Rabelamia

Izvori: 

– Lična iskustva

Rabelamia

Ovde sam da, godinama sakupljana znanja, podelim sa vama – Sve što ste oduvek želele da znate o vešticama – Kako postati veštica i, još mnogo toga – Neka tako bude!

Veštičija enciklopedija:

Kategorije

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Pratite nas na društvenim mrežama

Lunarni kalendar

Vaši komentari – moji odgovori…

Najnoviji proizvodi iz veštičijeg butika:

Nemojte propustiti ovo

Prijavite se za novosti sa bloga "Savremena Veštica"

Najnoviji postovi, noviteti iz veštičjeg butika i sve o magičnim danima koje očekujete

Ne oklevajte, potpuno je besplatno i možete opozvati prijavu kad god poželite. Vašu email adresu koristimo samo za slanje poruka sa našeg sajta. Cenimo Vašu privatnost.